Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap is de organisator van het festival en geeft zelf ook een optreden van 45 minuten. (foto: John Piek)
Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap is de organisator van het festival en geeft zelf ook een optreden van 45 minuten. (foto: John Piek) (Foto: john piek)

Seniorenfestival in het Kelrehuus

Op donderdag 11 april houdt het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap een seniorenfestival in het Kelrehuus in Kilder. De leden van Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap zijn afkomstig uit de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Doesburg en Montferland.

KILDER - Aan het festival nemen deel: het Rhedens Senioren Orkest, het Senioren Orkest Liemers, Senioren orkest da Capo uit Vlijmen, Regionaal Senioren Orkest Luctor et Emergo uit Aalst (Gelderland) en de organiserende vereniging Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap. Ieder orkest brengt een muzikaal programma dat in totaal 45 minuten in beslag neemt.

Deze dag zullen circa tweehonderd senior muzikanten, de meesten in de leeftijd van 65 tot ruim negentig jaar, hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. De optredens zijn in de grote zaal van het Kelrehuus in Kilder. Het Regionaal Senioren Blaasorkest Graafschap opent het festival om 10.45 uur, daarna treden op het Rhedens Senioren Orkest om 12.00 uur, da Capo om 13.15 uur, het Senioren Orkest Liemers om 14.30 uur en de dag wordt afgesloten met een optreden van het orkest Luctor et Emergo van 15.45 tot 16.30 uur.

De muzikanten zijn vrijwel allen afkomstig uit harmonie of fanfare en hebben een regionaal orkest gevormd om hun hobby uit te oefenen. De orkesten hebben hun repetitie op een doordeweekse ochtend of -middag en staan allen onder leiding van een vakbekwame dirigent.

Het programma dat de orkesten spelen is gevarieerd koralen, musical, filmmuziek, maar ook een mars of egerländer behoort tot het repertoire. Het belooft in Kilder een leuke muzikale dag te worden waar senior muzikanten elkaar ontmoeten en de toehoorder van harte welkom is. De toegang is gratis en er is horeca aanwezig, zodat je kunt genieten van koffie met gebak, maar ook van een snack of drankje. Kortom, een gezellige muzikale dag in Kilder! Het Kelrehuus is te vinden aan de Zuiderstraat 12 in Kilder.

kelrehuus.nl

Meer berichten