Blije dames zitten vol met ideeën


Anita Winters (links) en Marije Bruinewoud zijn de nieuwe gezichten van De Blije Markt. (foto: Karin van der Velden)
Anita Winters (links) en Marije Bruinewoud zijn de nieuwe gezichten van De Blije Markt. (foto: Karin van der Velden)

Blije dames zitten vol met ideeën

Lang hoefden Anita Winters en Marije Bruinewoud niet na te denken toen ze de kans kregen om De Blije Markt te gaan organiseren. Die vindt dit jaar van 11 tot 17 uur plaats op 26 mei, 28 juli en 6 oktober bij Markant Outdoorcentrum in Braamt. Een sfeervol evenement waar je blij van wordt, met leuke, bijzondere deelnemers.

BRAAMT - De Blije Markt werd ooit bedacht door Vincent van Breemen. Door zijn drukke werkzaamheden kreeg het evenement niet meer de aandacht die het verdiende. In Anita en Marije vond hij blije opvolgers, die op hun beurt blij zijn met het vertrouwen dat hebben gekregen. Marije stond er regelmatig zelf. Met hulp van Anita verkoopt ze dames- en herenmode vanuit een 30-jaar oude bus. Anita komt uit de zorg, met hun verschillende achtergrond vullen ze elkaar heel goed aan. Ondanks de geringe ervaring met het organiseren van evenementen weten Anita en Marije precies wat ze willen. Omdat Marije veel op evenementen heeft gestaan weet ze dat sfeer belangrijk is. De eerste editie op 26 mei zal dat een Caribisch sfeertje zijn.

Het thuisfront was ook enthousiast toen Anita en Marije vertelden dat ze de kans hadden om De Blije Markt te organiseren. Dochters Amber en Ise gaan er zelfs samen met twee meiden uit de klas hun maatschappelijke stage vervullen. Ze zullen bijvoorbeeld knutselworkshops voor kinderen organiseren.

Anita en Marije staan ook garant voor goede zorg voor de standhouders, ze willen er graag zo'n vijftig naar Braamt trekken. Allemaal net even wat anders, je zult op De Blije Markt geen plastic telefoonhoesjes vinden. Wel ecologische, duurzame en biologische producten. Bijvoorbeeld sieraden van glas, maar dan handgemaakt. Of Schaap&Co met vachten en huiden en Boerderijwinkel De Kruisbrink uit Toldijk met streekproducten. Ondernemers zijn welkom met producten, maar ook met workshops of interessant verhaal. Er is nog plek voor iemand die een workshop kinderyoga wil verzorgen en voor een creatieve standhouder die met keramiek of riet komt. Of voor zorginstellingen die bijvoorbeeld handgemaakte producten willen verkopen. Daar spreekt dan weer even de affiniteit van Anita met de zorg. Stichting Help ons Helpen krijgt een bijzonder plekje. Onder het genot van een kopje koffie wordt aandacht gevraagd voor 'Bouw je eigen thuis'. Met dit project biedt de stichting kwetsbare jongeren een opleiding en inkomen.
Nadat De Blije Markt een paar keer elders werd gehouden, stelt Markant Outdoor het terrein en elektriciteit opnieuw beschikbaar. Daar is de organisatie erg blij mee. Het terrein biedt bezoekers van alle leeftijden veel mogelijkheden om zich te vermaken. Martijn Doornink (van het Food Truck Festival) verzorgt de horeca. En natuurlijk zal er ook live muziek klinken. Meer informatie is te vinden op deblijemarkt.nl of op Facebook: De Blije Markt. Standhouders kunnen zich via de website inschrijven.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden