De Raddreajers tijdens hun optreden met de tachtigjarige oprichter Jo Kuster (vierde van rechts). (foto: Hennie Freriks)
De Raddreajers tijdens hun optreden met de tachtigjarige oprichter Jo Kuster (vierde van rechts). (foto: Hennie Freriks)

Nostalgie tijdens de Stökkumse Aovend

De eerste Stökkumse Aovend, een samenwerkingsverband van het Sint Oswaldusgilde, harmonie Volharding en carnavalsvereniging De Leertrekkers is een daverend succes geworden.

STOKKUM - De eerste Stökkumse Aovend was een praktijkvoorbeeld van samenwerken zoals samenwerken bedoeld is: schouder aan schouder en de neuzen allemaal dezelfde kant op! De broederlijke samenwerking van de verenigingen merkte je al bij binnenkomst. De bezoekers werden persoonlijk verwelkomd door zowel de voorzitter van het Oswaldusgilde als de voorzitter van De Leertrekkers en de vlaggen van de verenigingen hingen in het gildehuis om en om aan het plafond. De presentator van de Stökkumse Aovend, Hans Peters, droeg wisselend een schuttershoed, een carnavalssteek en een pet van de harmonie. Als eerste trad de olde drumband op. Uit deze muziekgroep is in 1967 de carnavalsvereniging ontstaan. De drumband onder leiding van Anton Welling zorgde voor een vliegende start met de manoeuvremars. Martin Snijders bracht het nummer "Het Dorp" met een eigen tekst.

Het optreden van de Raddraejers was van grote klasse. Uit de 170 liedjes die de Raddraejers ooit brachten, werden er op de Stökkumse Aovend vier gezongen. Met het nummer Mag gi-j Stökkum met de carnaval beleave, kwam iedereen in het Gildehuis overeind. Prachtig was dat de inmiddels tachtigjarige Jo Kuster, oprichter van de Raddreajers, ook mee zong. De Raddraejers werden, net zoals alle andere optredende artiesten, live begeleid door harmonie Volharding. Het arrangement voor dit optreden was geschreven door Robert Wijnands, dirigent van Harmonie Volharding. Joop Wijnands, de vader van Robert, was ook jaren muzikant bij de Raddraejers.

Harmonie Volharding bracht nummers van onder meer Udo Jürgens, James Last en Herb Albert. Dat deed iedereen denken aan de tijd zonder internet, op tv alleen twee Nederlandse zenders en drie Duitse en we luisterden naar Hilversum 3 en radio Paloma. Voorzitter van harmonie Volharding, Arjan Zweers, bracht solo het nummer Dem Land Tirol die Treue. Er werd om een toegift gevraagd, maar daar was geen tijd voor, want Arjan had ook bij het volgende optreden een rol. De dames Vera, Iloeska, Aranka en Leonie brachten Ein Stern, der deinen Namen trägt. Met de finale zong rasartiest Remi Derksen het lied "Mientje", zeker zo mooi als het origineel. Presentator Hans Peters zei dat Mientje wel door 's-Heerenberg werd geclaimd, maar Mientje was toch echt een Stökkums maedje. Iedereen heeft genoten van de eerste Stökkumse Aovend. De afterparty met het orkest Break Out had weinig moeite de stemming vast te houden. Stokkum heeft er weer een parel van een feestavond bij.

Meer berichten