Huldiging van de koning
Huldiging van de koning (Foto: Dori Vergeer)

Ferry Peters Schutterskoning Stokkum 2019

STOKKUM - Het Gilde Sint Oswaldus heeft weer een grandioos Meifeest mogen beleven op 8 en 9 juni. Zoals altijd was het hoogtepunt het koning schieten, dat dit jaar op de zaterdag in plaats van op de zondag plaats vond. Ferry Peters liet op duidelijke wijze blijken deze avond de beste schutter te zijn, want naast de linker- en de rechtervleugel wist hij na 345 schoten de romp naar beneden te halen. Rob Wijnands was de enige van de andere 74 schutters die wist te voorkomen dat Ferry alle prijzen opeiste.

Het Meifeest begon op zaterdag om 16.00 uur toen de schutters afmarcheerden naar de buren van het Gilde. Ten slotte was buurman Willy Arntz een jaar lang schutterskoning. De ontvangst was geweldig en vervolgens werd er afgemarcheerd naar het Gilde. Doordat de weersomstandigheden niet gunstig waren, moesten op het schieten na, de activiteiten binnen worden gehouden, maar dat mocht de pret niet drukken. Onder de muzikale klanken van DJ Angelo werd er gezamenlijk lekker gegeten en gedronken en ook het springkussen was binnen opgesteld. Uiteraard was er ook het jeugdschieten, waarbij Wessel Kuster zijn titel als jeugdkoning wist te verdedigen. Van de niet-leden wist Dirk Seegers de meeste punten te noteren.

De zondag was het weer vroeg uit de veren om samen richting de kerk te gaan voor een gezamenlijke viering en de aansluitende vendelhulde. Een ander hoogtepunt van het Meifeest is het bezoek aan beschermvrouwe Fassin. Zoals altijd was er weer een fantastische ontvangst, waarbij de beschermvrouwe tevens de ontkroning en de inhuldiging van de nieuwe koning voor haar rekening nam. Tevens werd vandaag een nieuwe commandant geïnstalleerd. Met verve hervatte Henk Berendsen zijn commandant schap toen Hein Düffels er mee stopte, waarmee hij het gilde uit de brand hielp, waarvoor dank. Deze dag droeg hij echter het stokje over aan Edwin Zweers.

De middag stond op het achter terrein in het teken van het sectieschieten en het vogel knuppelen. Bij het sectie schieten behaalde de grijze sectie het beste resultaat gevolgd door de oranje en de gele sectie. Het vogel knuppelen werd gewonnen door Andrea Cremer. De andere prijzen waren voor Joke Peters (Hals), Truus Nieling (linkervleugel), Dionne Hermsen (rechtervleugel) en wederom Andrea Cremer (staart).

Het Meifeest werd afgesloten met een gezellige feestavond. Hoewel op het grote scherm te zien was hoe het Nederlands elftal de finale van de Nations League verloor zat er de sfeer er onder muzikale begeleiding van Basement goed in. Zo kwam er weer een einde aan een mooi Meifeest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden