Foto: PR

Pas Reform geeft gastlessen op Roncalli

ZEDDAM - Kinderen uit de bovenbouw van basisschool Roncalli kregen onlangs een bijzondere gastles. Ter gelegenheid van Pas Reform's honderdjarige bestaan gaf een gepassioneerde broedspecialist een inkijkje in de wereld van de kip en het ei. Geen gortdroge feitjes over de pluimveesector, maar een inspirerend verhaal over de embryonale ontwikkeling van een kuiken en het uitbroeden van eieren onder een broedse kip of in een broedmachine. Twee dagen later gingen de kinderen zelf aan de slag. Een bezoek aan het hoofdkantoor van Pas Reform aan de Bovendorpsstraat in Zeddam liet de kinderen ontdekken hoe een echte broedmachine er uitziet. Tijdens een workshop leerden zij op basis van proefjes over het uitbroeden van eieren en na afloop van het practicum kregen zij een heus Junior Broedmeester-certificaat overhandigd. "Pas Reform gaf onze leerlingen een concreet beeld van de broederij", zegt Arjen Stapelbroek, directeur van basisschool Roncalli. "De kinderen waren enthousiast en begrijpen nu hoe een broedmachine werkt. Dit sluit goed aan bij onze technieklessen. Het was leuk en leerzaam om op deze manier met het lokale bedrijfsleven in contact te komen". 

"Met de gastlessen wilden we vooral ook verbinden", vervolgt Harm Langen, CEO bij Pas Reform. "Als jubilerend bedrijf kunnen we op deze manier iets teruggeven aan het hart van de lokale gemeenschap."

De gastles was onderdeel van een reeks van (internationale) jubileumevenementen die Pas Reform dit jaar organiseert. Op vrijdag 8 november a.s. vindt een Open Dag plaats in het distributie- en trainingscentrum in Doetinchem. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

pasreform.com/100

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden