Open tuinen in Loil en Nieuw-Wehl


De tuin van Frans Giesen met uit hout gehakte dierenbeelden.
De tuin van Frans Giesen met uit hout gehakte dierenbeelden. (Foto: Frans Giesen)

Open tuinen in Loil en Nieuw-Wehl

Een wandel- of fietsroute langs vier tuinen met daarin verschillende kunstvormen. In het eerste weekend van juli staan de tuinen van Frans Giesen, Janine van de Hoeven, Trudy Volman en Ronald Kanne weer volop in bloei en je bent van harte uitgenodigd om mee te genieten. In de tuinen worden de kunstwerken tentoongesteld en je kan zien hoe ze gemaakt worden. De tuinen liggen allemaal rond oude boerderijen met namen als: De Negelaer, De Ward, Peppelpark en 't Lamslag.

LOIL/NIEUW-WEHL - Het is al een traditie aan het worden. Het eerste weekend van juli gaan de tuinen open voor publiek. De tuinen liggen allemaal vlak bij elkaar in Loil en Nieuw-Wehl en zijn via een afwisselende route op de fiets of lopend te bezichtigen. In iedere tuin is kunst te zien. Keramiek, textiel, hout, glas of schilderkunst. Bij de deelnemende tuinen kun je een plattegrond met de route meenemen.

Loil - Groenestraat 4, Peppelpark

Menige uil heeft Frans Giesen al gehakt uit boomstammen, maar hij doet meer. Zijn prachtige dierenbeelden en abstracte werken staan op zaterdag en zondag in zijn tuin uitgestald. Ook de schilderijen van Irma Giesen hangen tussen de bomen.

Nieuw-Wehl - Wardsestraat 15, De Ward

De tuin van Ronald Kanne nodigt uit om een rondje om de vijver te lopen en te eindigen op het terras. Uiteraard met een lekker kopje koffie. Ronald is houtdraaier en maakt onder andere schalen en vazen. Zijn werk is te bekijken en zijn werkplaats annex cursusruimte is open voor bezoek. In de werkplaats staan ook de vazen van Rien van Lieshout en verder laat Eddy Nijsen laat zijn houten schrijfpennen zien.

Nieuw-Wehl - Monseigneur Hendriksenstraat 25, De Negelaer

Rondom het rijksmonument de Negelaer ligt de weelderige tuin van Trudy Volman. In de cursusruimtes is het nieuw werk van Trudy te zien. Creaties in keramiek. Dit jaar wordt er ook geëxposeerd door landelijk bekende keramisten en pottendraaier Jan de Bruijne zal demonstreren.

Loil - Bosslagstaat 20, 't Lamslag

Een eindje van de weg af ligt de tuin van Janine van der Hoeven. Rondom de boerderij is het een dierenparadijs. Geiten, kippen, pauwen, schapen, et cetera. Janine maakt kleine cadeautjes, veelal met de zogenaamde decoupage techniek. Er wordt ook live geschilderd. Brigitte Wijnbergen maakt dierenportretten en je kunt over haar schouder meekijken. Verder hangt en staat er hedendaagse kunst van Ad van Dingenen.

Alle tuinen zijn gratis te bezoeken en geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Een kaartje van de wandelroute is te vinden op de onderstaande website.

kunstentuin.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden