"Geven en nemen, maar vooral geven", is volgens mevrouw Van Londen het geheim van hun goede huwelijk.
"Geven en nemen, maar vooral geven", is volgens mevrouw Van Londen het geheim van hun goede huwelijk. (Foto: Karin van der Velden)

Unicum in Didam: Al 75 jaar getrouwd

In de gemeente Montferland is het nog niet eerder voorgekomen, maar ook landelijk is het uniek: een huwelijk van maar liefst 75 jaar. Het Didamse echtpaar Van Londen-Rutten vierde zondag hun albasten trouwdag met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Door Karin van der Velden

DIDAM - Natuurlijk was burgemeester Peter de Baat er, al was het alleen al omdat hij dat mijnheer Van Londen anderhalf jaar geleden beloofde, bij het bezoek ter gelegenheid van diens honderdste verjaardag. Maar er stond deze heugelijke dag ook een auto met een AA-kenteken voor de deur, als teken van koninklijk bezoek. Kamerheer van de koning, prof. Dr. D.H.J. Wigboldus, kwam persoonlijk een brief van zijne majesteit brengen.

Mijnheer Van Londen herinnert zich de trouwdag nog goed, het was in het laatste oorlogsjaar. De burgemeester van Sittard was een NSB'er. Bij het overhandigen van het trouwboekje zei hij: "Als je het boekje vol hebt, dan kom je maar terug." Van Londen dacht bij zichzelf: "Dat ga jij niet meer meemaken!" Hij kreeg gelijk, want Limburg werd al in september 1944 bevrijd.

Geven en nemen
Als ambtenaar van de douane en later van de Belastingdienst, moest Van Londen nogal eens verhuizen. Hij werd in Didam geboren, zijn vrouw in Sittard. Samen woonden ze ook in Amsterdam, Arnhem en sinds 1979 weer in Didam. Hij vindt het bijzonder dat zijn vrouw hem daarbij altijd heeft gesteund. "Geven en nemen, maar vooral geven", is volgens mevrouw Van Londen het geheim van hun goede huwelijk.

Mijnheer Van Londen voegt daaraan toe dat ze nog steeds van elkaar houden en elkaar niet kunnen missen, al gaan de jaren natuurlijk wel tellen als je 101 en 98 bent: "Natuurlijk zijn dingen waar je het niet over eens bent, maar dat blijft nooit lang hangen."

Meer berichten