Foto:

Lancering nieuwe website voor mensen met dementie

Dementie is een ingrijpende ziekte met grote gevolgen voor alle betrokkenen. De ziekte ontwikkelt zich vaak gedurende meerdere jaren en roept veel vragen op. De Keten Dementie de Liemers wil mensen met dementie en hun naasten graag laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De nieuwe website www.ketendementiedeliemers.nl wijst hen de weg.

Met de komst van de nieuwe website kunnen mensen met dementie en hun naasten informatie vinden over de verschillende vormen van zorg en ondersteuning en hoe men hier gebruik van kan maken. Er wordt uitleg gegeven over wat dementie is en welke signalen en symptomen er zijn waaraan men dementie kan herkennen.

Er worden tips gegeven voor het bezoek aan de huisarts maar de website geeft ook veel informatie over de manier waarop de diagnose dementie kan worden gesteld.

Bij een bezoek aan de website wordt al snel duidelijk dat er verschillende mensen zijn waarop men een beroep kan doen, als er sprake is van dementie.

Naast de huisarts en praktijkondersteuner kan men bijvoorbeeld ook een beroep doen op de zogenaamde 'casemanagers dementie'. Zij zijn gespecialiseerd in de ziekte dementie.

De casemanager dementie begeleidt mensen met dementie en hun naasten thuis. Als iemand dementie heeft, kan er veel op mensen afkomen. Het is dan prettig dat er iemand met hen meekijkt, een luisterend oor heeft en deskundig advies geeft.

Op de website is te zien hoe men een afspraak kan maken met een van de casemanagers dementie. Zij komen bij mensen aan huis en zijn tussendoor telefonisch bereikbaar voor vragen, hulp en advies.

Meer nieuws is ook te vinden op de nieuwe Facebookpagina van de Keten Dementie de Liemers.

De Keten Dementie de Liemers is er voor inwoners van Didam, Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar en de andere dorpen in de Liemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden