Inge wandelt vanaf haar 6de jaar en loopt veel tochten tot 30 kilometer per dag. Ook heeft ze meerdere keren de Achterhoekse Vierdaagse gelopen.
Inge wandelt vanaf haar 6de jaar en loopt veel tochten tot 30 kilometer per dag. Ook heeft ze meerdere keren de Achterhoekse Vierdaagse gelopen. (Foto: )

Inge (9) uit 's-Heerenberg loopt voor het goede doel

De 9-jarige Inge Andrik 's-Heerenberg is op 1 juli begonnen aan een challenge van Friends of Walking en Icepower. Een uitdaging waar ze in één jaar 1825 kilometer gaat lopen voor Stichting Veteranen Search Team (VST) om zo geld op te halen. Mensen die haar willen sponsoren zijn nog welkom.

's-Heerenberg - Voor veel mensen lijkt 1825 kilometer enorm veel, maar Inge denkt daar anders over: het zijn 5 kilometers per dag, dat is ongeveer een uurtje lopen. Dus als je de hond uit zou laten zit je al bijna aan de 5 kilometer. En dan valt het erg mee.

Inge wandelt vanaf haar 6de jaar en loopt veel tochten tot 30 kilometer per dag. Ook heeft ze de Achterhoekse Vierdaagse gelopen (drie keer 20 kilometer en één keer 30 kilometer). Inge vindt het heerlijk om in de natuur te zijn en vindt het ook leuk om in verschillende plaatsen te lopen zoals Amsterdam, waar ze de city walk heeft gelopen. Ook de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek loopt ze graag om zo respect te geven aan de mensen die voor ons land gevochten hebben.

Inge hoopt dat veel mensen, maar vooral ook leeftijdsgenoten, meer naar buiten zouden gaan om van de natuur te gaan genieten

Zoekteam

De Stichting Veteranen Search Team is een organisatie die zich inzet om efficiënt en op gestructureerde wijze gebieden te doorzoeken. Zoals bij het door politie gecoördineerde zoekacties naar vermiste personen. De geboden ondersteuning bestaat uit getrainde en gedisciplineerde manschappen met militaire achtergrond die gediend hebben in diverse crisisgebieden in de wereld. Daarnaast beschikt de stichting over een aanzienlijk aantal oud politiebeambten.

Meedoen en sponsoren

Mocht je Inge willen sponsoren dat kan via onderstaande website. Zoek in de zoekfunctie links naar Veteranen Search Team om de actie van Inge Andrik te vinden. Ook enkele andere mensen in Nederland zetten zich de komende tijd in voor dit goede doel. Zelf met een actie aan de slag kan ook.

www.geef.nl

Meer berichten