Een beetje trots is wethouder Oscar van Leeuwen wel, als hij met een graafmachine de eerste schep grond heeft uitgegraven.
Een beetje trots is wethouder Oscar van Leeuwen wel, als hij met een graafmachine de eerste schep grond heeft uitgegraven. (Foto: Karin van der Velden)

Start werkzaamheden centrumplan

Bijna vijf jaar nadat er een begin werd gemaakt met de plannen voor het nieuwe centrum, ging maandagmorgen op het Oranje-erf om negen uur de eerste 'schop' in de grond. Wethouder Oscar van Leeuwen verrichte met een graafmachine de feestelijke starthandeling.

DIDAM - Omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden waren erbij toen Van Leeuwen redelijk soepel de eerste schep grond uitgroef en ernaast deponeerde. Daarmee gaf hij het startsein voor de werkzaamheden in het kader van het nieuwe centrumplan. Het Oranje-erf is het eerst aan de beurt. De werkzaamheden zijn er in drie fasen opgedeeld, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat. Toch is enige overlast onvermijdelijk, zegt ook buurtbewoner Anton Bolder: "Het moet eerst erger worden, voor het beter wordt". De voormalig juwelier woont boven de winkel in de Hoofdstraat, die nu door zijn zoon gerund wordt, maar heeft aan het Oranje-erf een garage. Bolder is blij met de manier waarop de gemeente met alle betrokkenen heeft gecommuniceerd.

Op het Oranje-erf komen elf extra parkeerplaatsen. Of en hoe dat precies mogelijk is, wordt met enige scepsis tegemoet gezien. Want elf parkeerplaatsen meer lijkt heel veel op een plein dat toch al zo vol is. De winkels aan de Wilhelminastraat moeten ook nog vanaf het Oranje-erf hun voorraad geleverd krijgen. Als de werkzaamheden hier klaar zijn, kunnen werkzaamheden elders in het centrum beginnen. Hoewel het winkelend publiek misschien even iets verder moet lopen, zijn er dan wel voldoende parkeerplaatsen.

Lees het complete artikel in Montferland Journaal van dinsdag 10 september 2019

Meer berichten