Foto: De Persgroep

DPG Media neemt Montferland Nieuws over van Achterhoek Nieuws BV

Didam - DPG Media neemt per 1 november Montferland Nieuws over van Achterhoek Nieuws BV. Aangevraagde advertenties door adverteerders bij Montferland Nieuws worden voortaan door DPG Media geplaatst in het Montferland Journaal.

Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via het Montferland Journaal dus gewoon beschikbaar. DPG Media, uitgever van diverse nieuwsmerken, en Achterhoek Nieuws BV gaan een nauw samenwerkingsverband aan.

Gerhard Weevers, uitgeverij Achterhoek Nieuws BV: "Wij gaan voor een toekomstbestendige lokale nieuwsvoorziening in de Achterhoek. De samenwerking met DPG Media zal daaraan bijdragen. Lezers en adverteerders mogen in het gebied waar wij huis-aan-huiskranten uitgeven de hoge kwaliteit verwachten die zij al van ons gewend waren. Daarnaast zullen wij verder inzetten op het ontwikkelen en verbeteren van onze digitale uitgaven en online platforms, zodat de Achterhoekers van nu en de toekomst op de hoogte blijven van het nieuws uit hun buurt."

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht."

"Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl."

Achterhoek Nieuws en DPG Media zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

Meer berichten