De Montferlandse wandelgroep tijdens de finaledag in Den Haag. (foto: PR)
De Montferlandse wandelgroep tijdens de finaledag in Den Haag. (foto: PR)

Diabetes Challenge in Montferland

van de redactie

Vanaf mei is er wekelijks gewandeld door een groep fanatieke wandelaars, onder begeleiding van Iris Schaars (FeelGoodClub Aerofitt) en Astrid Looman (Praktijkondersteuner Gezondheidscentrum Didam).

DIDAM - Dit allemaal in het teken van de Nationale Diabetes Challenge, een project wat ondersteunt wordt door verschillende Montferlandse partijen: Stichting Welcom, FeelGoodClub Aerofitt, de Buurtsportcoaches Didam en het Gezondheidscentrum Didam.

Bewegen is goed

De Nationale Diabetes Challenge is bedoeld voor mensen met diabetes, maar omdat bewegen goed voor iedereen is, hebben er ook mensen meegewandeld zonder diabetes. Er is gewandeld met een groep van ruim twintig wandelaars van verschillende niveaus. Doordat er meerdere begeleiders waren kon de groep worden opgesplitst, op deze manier kon iedereen op zijn eigen niveau en tempo meelopen.

Finaledag Den Haag

Onlangs heeft in Den Haag de finaledag van de Nationale Diabetes Challenge plaatsgevonden, deze dag stond met rood omcirkelt in de agenda van de wandelgroep in Montferland. Op deze dag kwamen alle wandelgroepen uit heel Nederland bij elkaar om daar de afstand te lopen, waar ze de weken daarvoor zo fanatiek voor getraind hadden. In het geval van Montferland waren dat twee afstanden namelijk de drie en de vijf kilometer.

Klap op de vuurpijl

Uitgedost in het T-shirt van de Nationale Diabetes Challenge en bewapend tegen het slechte weer deze dag heeft de groep met gemak de finish gehaald. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een foto gescoord met de Bas van de Goor, oprichter van het Bas van de Goor Foundation: sportief met diabetes. Al met al een geslaagde, maar vooral sportieve dag.

Winterwandeling

Maar het stopt hier niet, er kan nog steeds gewandeld worden tot mei 2020 in Montferland. Dus wil je een keer meelopen, meld je dan aan bij de balie van het Gezondheidscentrum Didam. Geef jouw naam telefoon en naam van jouw huisarts door en wandel gezellig mee. Er wordt iedere maandagavond gewandeld, behalve in de vakantie. Dan wordt er namelijk op maandagmiddag gewandeld. Het vertrekpunt is om 19.00 uur vanaf Waverlo Liemerije. Het adres is Waverlo 11 in Didam. Voor vragen kun je contact opnemen met de balie van het gezondheidscentrum Didam via telefoon: 0316 - 224 159.

Meer berichten