Tijdens de vliegenkermis in Lengel zijn diverse traditionele kermisattracties, zoals de botsauto's. (foto: Pixabay)
Tijdens de vliegenkermis in Lengel zijn diverse traditionele kermisattracties, zoals de botsauto's. (foto: Pixabay)

Vliegenkermis in Lengel

van de redactie

Vanaf zaterdag 19 oktober tot en met dinsdag 22 oktober wordt er weer traditioneel kermis gevierd in Lengel. Het is de laatste kermis in de Achterhoek, die ook wel de vliegenkermis wordt genoemd.

LENGEL - Schuttersvereniging St. Antonius, Lengel heeft wederom een aantrekkelijk programma samengesteld, waarbij de Lengelse tradities zoveel mogelijk in ere worden gehouden. Zo is erop zaterdagavond een grote Aprés-Skiparty met medewerking van onder andere de welbekende Alpenzusjes en de aan de weg timmerende Arjon. De avond wordt geopend door Jordy van de Boer en verder opgeluisterd door dj Patjoo. De entree is €12,50.

Opening door wethouder

Op zondagmiddag zal de kermis om ongeveer 15.00 uur worden geopend door wethouder Ruth Esselink-Mijnen namens de gemeente Montferland. Voorafgaand wordt er een kermisoptocht door Lengel en 's-Heerenberg-Oost gehouden met medewerking van Schuttersgilde St. Oswaldus uit Stokumn en Schutterij St. Martinus uit Braamt.

Fladderschieten

Op maandag staat het traditionele kermiskoningschieten op het programma en is vanaf 11.00 uur dansen in de kermistent op de tonen van toporkest Kiep Movin. Dinsdagmorgen vindt het appèl voor de leden van Schuttersvereniging St. Antonius plaats in de kermistent, waarna er voor iedereen het aloude fladderschieten plaatsvindt (deelname vanaf 18 jaar). Aanmelden voor het fladderschieten kan in de kermistent aan de bestuurstafel.

Traditionele kermisattracties

De kermis wordt dinsdag afgesloten met gezellige kermismiddag met medewerking van dj Henk Pouwels en zal er tevens de trekking zijn van de grote kermisloterij, waarbij aantrekkelijke geldprijzen te winnen zijn. Het kermisterrein is ingericht bij het 't Bosmanhuus aan de Antoniusstraat in Lengel. Je vindt er nog traditionele kermisattracties, zoals botsauto's, een draaimolen en echte overheerlijke kermislekkernijen.

Ouderwetse gezelligheid

De leden en het bestuur van Schuttersvereniging St. Antonius laten ten slotte nog weten: "Zoek je nog verdere informatie dan kun je die vinden op onze website. Namens het bestuur en leden van Schuttersvereniging St. Antonius wensen wij alle bezoekers een geweldige Lengelse kermis toe. De kermis waar ouderwetse gezelligheid nog heel gewoon is!"

st-antonius-lengel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden