Liefde voor dieren kreeg Nathalie van huis uit mee. Ze groeide op met alle soorten kleine huisdieren. (foto: Karin van der Velden)
Liefde voor dieren kreeg Nathalie van huis uit mee. Ze groeide op met alle soorten kleine huisdieren. (foto: Karin van der Velden)

Liefde voor dieren werd een beroep

Sinds anderhalf jaar heeft Nathalie Huls een eigen dierenspeciaalzaak in 's-Heerenberg. Daarvoor werkte ze als bedrijfsleider in een dierenwinkel in Hengelo Overijssel. Om haar droom van een eigen bedrijf waar te maken, was een verhuizing nodig. Toch heeft ze haar thuis in Twente niet helemaal achter zich gelaten.

's-Heerenberg - Het was min of meer toeval dat Nathalie in 's-Heerenberg terechtkwam. Toen het plan om een eigen bedrijf te beginnen vorm kreeg, koos ze bewust voor de formule Dierspecialist. En deze keten had net op dat moment een pand in 's-Heerenberg op het oog om een nieuwe winkel te beginnen. Nathalie ging op zoek naar een woning en twee weken voor de opening van de winkel kreeg ze de sleutel van haar nieuwe huis. Nathalie maakt makkelijk contact, dus ze voelde zich snel thuis. "Avonturen moet je maken en dit was zo'n avontuur", zegt Nathalie daarover. Maar Hengelo trekt nog steeds en ze gaat in haar vrije tijd graag terug, ook omdat haar vriendinnen er wonen. "Elk weekend is er wel een reden voor gezelligheid, er worden regelmatig verjaardagen gevierd en anders verzinnen we wel iets om elkaar te zien, laatst hebben we bijvoorbeeld een avond kleding geruild."

Als je een dierenwinkel begint, moet je wel van dieren houden. De liefde voor dieren heeft ze van haar moeder geërfd. Thuis hadden ze allerlei kleine huisdieren; honden, hamsters, eekhoorntjes en de egeltjes in de tuin werden verzorgd door haar moeder. Het enige huisdier waarmee Nathalie niet opgroeide is een kat. En die heeft ze nu wel. Churchill is een Britse Korthaar. Ze kreeg hem van haar oud-werkgever. Die had een cattery en Churchill zette daar regelmatig de boel flink op stelten. Dat ging niet zo goed samen met de zwangere poezen die door Churchill nogal gestrest raakten. Door stress zouden complicaties kunnen optreden bij zwangere katten en daarom ging Churchill bij Nathalie logeren. Toen dat een tweede keer gebeurde, is Churchill niet meer weggegaan. Het is nu een hele relaxte kat die het lekker vindt om te kroelen, maar ook prima een dag alleen kan blijven.

Nathalie deed de opleiding dierverzorging en koos er bewust voor om in een dierenwinkel te gaan werken. Hier kan ze gezonde dieren verzorgen, maar heeft ze ook veel contact met mensen. Ze geeft graag advies over de verzorging van huisdieren. "Mensen moeten goed weten welke verzorging een huisdier nodig heeft. Gelukkig is er vanaf juli 2020 een informatieplicht. Je krijgt dan een gebruiksaanwijzing en uitleg over de verzorging, net als bij medicijnen die je in de apotheek haalt. Bijvoorbeeld hoe je kunt zien dat een dier zich niet lekker voelt. Vooral bij dieren als vogels, vissen en hamsters is dat belangrijk. De binding is bij deze dieren minder dan met een hond of een kat." Nathalie benadrukt dat mensen bij twijfel even naar de winkel moeten komen: "Het is fijn als mensen in de winkel iets kopen, maar als ze alleen advies komen vragen is het ook prima."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden