Daniëlle en Rob in het kantoor van de showroom. Op de achtergrond het shirt van VV Montferland. (foto: Karin van der Velden)
Daniëlle en Rob in het kantoor van de showroom. Op de achtergrond het shirt van VV Montferland. (foto: Karin van der Velden)

Rob is Braamtenaar in hart en nieren

De vader van Rob begon Peeters Kozijntechniek aanvankelijk naast zijn baan. In 2000 stapte Rob in het bedrijf, dat in die jaren behoorlijk groeide. Dat betekent lange dagen maken. Daarbij krijgt hij gelukkig steun van zijn vrouw Daniëlle.

BRAAMT - Tweeënhalfjaar geleden stopte Daniëlle met haar baan bij verpleeghuis Gertrudis op de Psychogeriatrische afdeling. Daniëlles werktijden waren onregelmatig, vaak 's avonds, 's nachts of in het weekend. Dat was moeilijk te combineren met het gezin toen het in het bedrijf steeds drukker werd. "Ik ben blij dat ze de stap genomen heeft om te stoppen en in het bedrijf mee te draaien," vertelt Rob. "Het brengt in de thuissituatie heel veel rust."

Mart, de vader van Rob kreeg ook veel steun van zijn vrouw. "Mijn moeder bemoeide zich niet met het bedrijf, maar was thuis de spil van het gezin en stond voor iedereen klaar." Helaas overleed Thea deze zomer. Robs vader heeft een paar jaar geleden een stapje teruggedaan, maar doet nog wel de webshop. Rob en zijn vader voelden elkaar heel goed en dat was fijn samenwerken. Hoewel hij nu wel met goede mensen samenwerkt, is Rob nog steeds op zoek naar een zelfstandige monteur.

Rob zag Daniëlle voor het eerst bij de Olde Beth, hoewel ze maar een kilometer van elkaar woonden. Maar dat was wel in Kilder. Ook toen werkte Rob al veel. "Katjesavond was er voor ons niet bij. Daniëlle hoefde er niet op te rekenen dat ik een vaste avond voor haar beschikbaar was." Daniëlle vond dat eigenlijk wel normaal: "Ik ging vaak op vrijdagavond naar Rob en dan maandag weer naar huis. Ik moet er ook niet aan denken dat we om vijf uur ‘s avonds op de bank zitten. In de vrije tijd is er nog genoeg in en om het huis te doen, bijvoorbeeld in de tuin met geitjes en kippen." Op zondag genieten Rob en Daniëlle van quality time met het gezin: "We maken dan een heerlijke wandeling in het bos en gaan als afsluiting graag een hapje eten." Om aan de drukte van alledag te ontsnappen gaan ze af en toe een nachtje weg.

De jongste zoon voetbalt bij VV Montferland, de vereniging die ontstond door fusie van Braamt en Zeddam. Harm Peeters en Lambert Damen, twee vrienden van Rob, hebben veel tijd in de fusie gestoken. Dat waardeert Rob en het is een van de redenen waarom hij shirtsponsor is. "Die jongens zetten zich in om de vereniging verder te helpen. Dan kan de jeugd nog voetballen. In het dorp is helemaal niets meer. Geen winkels, kerk, kroeg of voetbalvereniging. Braamt is nu toch nog aanwezig op het shirt van VV Montferland!"

Carnavalsvereniging de Nottekrakers kan ook op Robs steun rekenen. Hij was tien jaar penningmeester en zit nu in de optochtcommissie. Omdat carnaval in Braamt twee weken eerder wordt gevierd, doen er wagens uit de hele regio mee. In de showroom van Robs bedrijf komt de 'harde kern' bijeen om te vergaderen. De meesten zijn ondernemer, dat maakt het niet altijd makkelijk om af te spreken, maar het is groep vrienden die altijd voor elkaar klaar staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden