Other Roads tijdens hun optreden in De Snor met v.l.n.r. Gregor Borland, Pete Abbott en Dave Walmisley. (foto: Studio Sommer)
Other Roads tijdens hun optreden in De Snor met v.l.n.r. Gregor Borland, Pete Abbott en Dave Walmisley. (foto: Studio Sommer)

Uitverkocht concert Other Roads brengt € 555,00 op

's-HEERENBERG – Het concert dat de Britse folkband Other Roads afgelopen woensdag gaf in de zaal van Grandcafé De Snor heeft een bedrag van 555 euro opgebracht voor Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Het vormde de afsluiting van een reeks concerten die Agnes Verschuur de laatste zes jaren ten bate van de 's-Heerenbergse stichting organiseerde. In totaal leverde dat Bergh in het Zadel een bedrag van ruim 4800 euro op.

Elk jaar organiseerde Agnes Verschuur meerdere concerten voor het goede doel: de kankerbestrijding. Het concert van woensdagavond was een afsluiting van die serie. Agnes zet er een punt achter, maar blijft wel jaarlijks een concert van Other Roads organiseren. De Britse band is in en rond 's-Heerenberg erg populair. Dat bleek ook woensdagavond. Met meer dan honderd toeschouwers was Zaal De Foyer van De Snor compleet uitverkocht. Er moesten nog verschillende stoelen en barkrukken bij gezet worden.

De vele toeschouwers werden niet teleurgesteld. Al direct hadden gitarist en singer-songwriter Pete Abbott, multiinstrumentalist en singer-songwriter Dave Walmisley en fiddler Gregor Borland de zaal in haar ban met hun Engelse folk met een Keltisch tintje. Met name Gregor Borland bracht met zijn viool, die soms als een doedelzak klonk, de zaal in Schotse sferen. Zeker met het openingsnummer, 'The Pipes are calling', een liedje uit Edingburgh, dat afgesloten werd met een geweldige solo van Borland.

Het programma werd gelardeerd met humor, omdat alle drie de muzikanten regelmatig wezen op hun CD's, die uiteraard te koop waren en gretig aftrek vonden. Ook hun connectie met Holland kwam in hun show naar voren met hun lied 'The Dutchman', over een demente bejaarde in Amsterdam, die soms dacht dat hij in Rotterdam was. Een Hollands refrein kon daarbij niet ontbreken: 'neem me mee naar de oevers van de Zuiderzee', dat door de toeschouwers vrolijk mee werd gezongen.

Soms overheerste de humor, op andere ogenblikken was het melancholie wat de klok sloeg. Bijvoorbeeld in het door Dave Walmisley geschreven en gezongen lied over zijn moeder en haar 'Rosemary's Garden' in Zimbabwe, waar Dave geboren is als zoon van Engelse immigranten.

Veel kwam aan de orde: het naaktzwemmen in zee tijdens hun jeugd, een tijd die nooit meer terug komt, of een gouwe ouwe, 'Fishermans night', afgewisseld met een vrolijk Iers vioolnummer dat Gregor Borland een enorm applaus opleverde.

Aan het eind van het concert ontkwamen de drie Britten niet aan een toegift met Windy Harbour aan zee en over een Lighthouse. Agnes Verschuur kondigde aan dat het volgend concert van Other Roads op 4 november 2020 gehouden zal worden in Zaal De Snor. Verschillende aanwezigen zetten dat terstond in hun agenda's.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden