Klaverjassers zijn op zoek naar gezellige kaarters


Wim Vos, Ursula Bouwmeister, Hannie Wensing, Hennie Vos, Cari Elbersen, Henk Ketelaar, Ria Swerts, voorgrond Herbert Megens zoeken nieuwe klaverjassers. (foto: Herbert Megens)
Wim Vos, Ursula Bouwmeister, Hannie Wensing, Hennie Vos, Cari Elbersen, Henk Ketelaar, Ria Swerts, voorgrond Herbert Megens zoeken nieuwe klaverjassers. (foto: Herbert Megens)

Klaverjassers zijn op zoek naar gezellige kaarters

Ruim dertig jaar wordt er in het Barghse Huus in 's-Heerenberg geklaverjast. Alhoewel de kaarters fanatiek zijn, gaat het er gezellig aan toe en is er geen mes-op-de-tafelmentaliteit. Maak je een fout en wordt het op tijd ontdekt, dan kan het nog hersteld worden. Er is ruimte voor nieuwe klaverjassers. Kom gerust een keer kijken.

'S-HEERENBERG - Op de maandagmiddag en de woensdagavond wordt er gespeeld in s-Heerenberg in het Barghse Huus. Door ziektes en verhuizingen is de woensdagavondgroep wat uitgedund en daar is nieuwe aanwas van harte welkom. De groepen worden al meer dan dertig jaar geleid door de oprichter Wim Vos.

'kom woensdagavond kijken in het barghse huus'

Drie prijsjes

Het is geen officiële kaverjascompetitie, maar je speelt per avond twee rondes, waarbij je met twee verschillende partners speelt. Je krijgt per avond dus met vier verschillende tegenstanders te maken. Het lot bepaalt met wie je speelt. Iedere klaverjasavond zijn er drie prijsjes te winnen, waarbij iedere klaverjasser evenveel kans heeft. De nummer één mag als eerste kiezen en trekt daarna de andere twee winnaars.

Gezellige pauze

Natuurlijk is er tijdens de klaverjasmiddagen en -avonden ook een gezellige pauze waarin koffie geschonken wordt. De kosten om mee te klaverjassen zijn € 4,00 per keer. De avonden duren van 19.15 uur tot 22.30 uur. Maandagmiddag start het klaverjassen om 13.15 uur en duurt dan tot 16.30 uur. Er worden dan vijf rondes gespeeld.

Kom kijken

Wil je een keer kijken, kom dan woensdagavond naar het Barghse Huus. Als je om 19.15 uur in het Barghse Huus bent krijg je uitleg en kun je een keer meekijken. Voor meer informatie of aanmelden kun je bellen met Wim Vos, via telefoonnummer 0314 - 665 003. Het Barghse Huus is te vinden aan de Willem van Den Berghstraat 1 in 's-Heerenberg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden