Gezellige kerstmarkt in Meulenvelden


Gezelligheid in het atrium van Meulenvelden, waar ook dit jaar weer zo'n dertig kramen zullen staan. (foto: PR)
Gezelligheid in het atrium van Meulenvelden, waar ook dit jaar weer zo'n dertig kramen zullen staan. (foto: PR)

Gezellige kerstmarkt in Meulenvelden

In het lekker verwarmde atrium van Meulenvelden is er op vrijdag 13 december van 15.00 tot 20.00 uur een kerstmarkt. Naast bijna dertig kramen met leuke artikelen en lekkernijen, komt dit jaar Radio Mozaïek verzoekplaatjes draaien. De opbrengst daarvan gaat naar Liemerije.

DIDAM - "De bewoners van Meulenvelden hebben dit jaar een actieve rol", vertellen Desiree Reijers en Elly Winters, die bij de organisatie betrokken zijn. "Er worden net als vorig jaar knutselarijen en borduurwerkjes verkocht, maar dit jaar treedt ook een zangkoor op, dat speciaal voor de gelegenheid is samengesteld. De zangers en zangeressen worden begeleid door Radio Mozaïek."

Radio Mozaïek zal ook live Kerstshow verzorgen vanuit het atrium in Meulenvelden. Bezoekers aan de kerstmarkt kunnen een verzoeknummer aanvragen voor een euro. De opbrengst wordt gebruikt om in Liemerije activiteiten voor de bewoners te organiseren. Radio Mozaïek maakt al meer dan vijftig jaar radioprogramma's, elke dag twee liveprogramma's en 24 uur per dag muziek. De medewerkers van TV Radio Mozaïek maken radio en tv-programma's specifiek gericht op zieken en ouderen.

Er zijn verschillende activiteiten, zoals het rad van fortuin, waar leuke prijzen te winnen zijn, die beschikbaar gesteld zijn door de lokale ondernemers.
De organisatie van de kerstmarkt in Meulenvelden werkt opnieuw samen met de markthal. Daar zorgen de marktkooplieden voor een gratis bekertje chocolademelk of glühwein. Met daarbij iets lekkers van Bakkerij 't Stoepje. Het rad van fortuin zal ook in de markthal tweemaal draaien en dan zijn er producten van de marktkooplui te winnen. Tonnie Boerboom zorgt voor een gezellig muziekje. De markthal sluit zoals elke vrijdag om 17.30 uur.

In de kramen is veel te koop. Bijvoorbeeld houtsnijwerk of Achterhoekse streekproducten. Er zijn kramen met producten voor voet- en huidverzorging, met glaskunst en sieraden. Het is weer een goede gelegenheid om Niek's punch te kopen. Cliënten van Zozijn Lockhorst zijn er met een kraampje en de meisjes van Zoiets, die ook het winkeltje in Meulenvelden beheren, verkopen curiosa. De gezelligheid begint al bij de ingang. Grote kans dat de midwinterhoorns er te horen zijn en er zijn oliebollen, wafels en kerstbomen te koop. De prachtige kerststal, die enkele jaren geleden door vierdaagselopers van Diafaan bij elkaar werd gebracht is opgeknapt. De beelden zijn opgefrist en Geert van Onna heeft een nieuwe kerststal getimmerd. In het atrium staat een grote kerstboom.

De kerstmarkt wordt georganiseerd door Liemerije Meulenvelden, om voor de bewoners en hun families een gezellige kerstsfeer te creëren. Inwoners van Didam en omgeving zijn daarbij van harte uitgenodigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden