Geen 'stille nacht' in Stokkum dit jaar, maar een geopende kerk

STOKKUM - De Stokkumse Sint Suitbertuskerk is op kerstavond geopend. De kerk is al bijna twee jaar aan de eredienst onttrokken. Vorig jaar was de eerste Kerst zonder viering in de plaatselijke kerk. Het was toen op kerstavond echt een 'Stille Nacht". Veel parochianen deed dit pijn. Is er dan niets meer mogelijk? Vroeg men zich af. 

Dit jaar wordt het in de Suitbertuskerk geen 'Stille Nacht'. Koor For Joy opent namelijk op kerstavond de deuren van de Suitbertuskerk en maakt dat kerstavond een ontmoetingsplaats is voor iedereen die dat wil. De kerk is zoals elk jaar door vrijwilligers prachtig versierd tijdens de adventstijd. Een levensgrote kerststal is opgebouwd. Buiten branden de lichtjes in de kerstboom en in de kerk hangt de adventskrans. 
Het programma bestaat uiteraard uit kerstliederen. Onder andere 'Little drummerboy', 'Joy to the world'. 'O holy night' en 'Stille nacht' worden door For Joy gezongen. De liederen worden afgewisseld door het kerstverhaal dat door de Stokkumer Freddy van Dijken zal worden verteld.  
Koor For Joy is een gemend koor van 29 enthousiaste zangers. Wekelijks wordt er op dinsdagavond geoefend in de Suitbertuskerk te Stokkum, waarbij resultaat én gezelligheid beiden erg belangrijk zijn voor de leden. 
For Joy neemt deel bij diverse optredens op verschillende locaties en festivals, zoals het jaarlijks georganiseerde 'Mechteld ten Ham korenfestival'. 
Sinds 2011 is Caroline Hendriks de dirigente die de nummers, meestal vierstemmig, met het koor instudeert. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jorrick Simmes. De toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur.   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden