Nikki Prein bij de verkiezingen van Miss Earth op het podium van het Okada Hotel. Foto: PR
Nikki Prein bij de verkiezingen van Miss Earth op het podium van het Okada Hotel. Foto: PR (Foto: PR)

Kilderse bijna mooiste van de wereld

KILDER - Het op vier na mooiste meisje van de wereld woont in Kilder. Tijdens de Miss Earth verkiezing op 26 oktober eindigde Nikki Prein als vijfde. Enerverende weken gingen hieraan vooraf, met daarna nog een vakantie met haar vriend en familie. Terug in Nederland staat ze weer met beide benen op de grond. Een hele ervaring rijker.

Na de finale van Beauty of the Netherlands had Nikki 24 dagen dagen om zich voor te bereiden voor de Miss Earth verkiezingen. De titel Miss Earth zegt het al, de aarde speelt een belangrijke rol. Nikki leerde veel over de aarde en het milieu. Daarnaast kreeg ze catwalktraining en make-up lessen. Dat was nodig, want normaal gesproken draagt Nikki alleen mascara. Ze kreeg ook interview- en presentatie trainingen. Daarvan heeft Nikki nu al profijt. Ze werkt weer bij het bedrijf van haar vader, het Land van Jan Klaassen en het ging haar nu bij het Sinterklaasfestijn makkelijk af om voor een volle zaal te spreken.

Nikki was vier weken alleen op de Filippijnen. In de vijfde week kwamen haar vader, moeder, oma en haar vriend. Milou, die haar namens Miss Beauty of The Netherlands begeleidde en Ryan, de make-up artist kwamen twee dagen voor de finale. Gelukkig hoefde Nikki toen niet meer haar eigen make-up te doen.

Het was goed om op tijd op de Filippijnen te zijn. Het traject Miss Earth was nog niet begonnen en Nikki kon al vroeg kennis maken met de media en de organisatie. En ze leerde nog meer. Veel TV-interviews. In Nederland is er geen aandacht besteed aan de verkiezing, maar op de Filippijnen werd ze als een godin behandeld. Er waren veel milieugerelateerde activiteiten. Nikki plantte bomen en gaf voorlichting op scholen. Kinderen hebben gelukkig al veel aandacht voor het milieu.

Er deden meiden uit negentig landen mee. Bij de verkiezingen van Miss Gelderland en Nederland was de onderlinge sfeer heel goed. Gelukkig bleek dat bij de strijd om de wereldtitel ook zo te zijn. De laatste week werd er gerepeteerd, de show werd in elkaar gezet. En dan komt het moment dat je klaarstaat om het podium op te gaan. Nikki stond te trillen van de zenuwen en hoorde toen haar familie gillen. Daar moest ze om lachen. "Je staat met de rug naar het publiek en op het moment dat je je omdraait valt alle spanning weg." Nikki hoorde bij de top 20. Daar werd ze als een na laatste opgeroepen. Ze dacht dat haar kansen verkeken waren, want er stonden zeker vier meiden die Nikki sterker vond. Toen hoorde ze: "De volgende finalist heeft veel fans meegenomen: Nederland, laat je horen!" Zo ging het ook bij de top 10. Nikki werd vijfde.

Weer terug in Nederland geeft Nikki haar haren, huid en nagels eerst wat rust. En is ze druk met haar goede doel, de Linda Foundation. Binnenkort begint het nieuwe traject en Nikki gaat kandidaten begeleiden De belangrijkste boodschap: "Ga ervoor en laat je niet afleiden door negatieve mensen. Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen, maar het is gelukt door mezelf te blijven!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden