Veel plezier op de grote schommel tijdens de Sportinstuif. Kom ook eens op woensdag naar De Muizenberg. (Foto: Karin van der Velden)
Veel plezier op de grote schommel tijdens de Sportinstuif. Kom ook eens op woensdag naar De Muizenberg. (Foto: Karin van der Velden) (Foto: )

Welkom bij Sportinstuif De Liemers

"Als iemand moeilijk contact maakt, helpen we graag!"

Karin van der Velden

Wie op woensdagavond Sporthal De Muizenberg binnenloopt, hoort al snel lekkere muziek en ziet een grote groep mensen die veel plezier hebben. Het is de vaste avond van Spel- en Sportinstuif De Liemers, voor mensen die een beetje meer specifieke begeleiding nodig hebben.

DIDAM - De wekelijkse instuif is altijd goed bezocht. Wie komt, betaalt 3 euro en krijgt daarvoor ook nog een consumptie voor zichzelf en voor de eventuele begeleider. En een avond lol. Want lol beleven de deelnemers! Er staan allerlei toestellen in de sporthal, zoals fietsen en een grote trampoline. Op een grote matras wordt geschommeld. Er zijn spellen als sjoelen, tafeltennis en -voetbal en op een veldje wordt gevoetbald. Martin is dol op basketballen en hij probeert elke week zijn record driepunters te verbeteren. Als het sein om te gaan dansen wordt gegeven, doet iedereen vrolijk mee. Meedoen moet niet. Als je wilt kijken, is het ook goed.

Op 4 maart is er van 18.30 tot 20.00 uur een open avond in Sporthal De Muizenberg, waar iedereen mag komen kijken. Nieuwe deelnemers en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd. Rosalien Polman van de organisatie zegt: "Die avond kun je een goed beeld krijgen van de instuif en misschien voel je je hier wel thuis."

Het komt ook regelmatig voor dat verenigingen een avond verzorgen. Zo is er weleens gehockeyd en was er een voetbalavond met DVC. De organisatie van de instuif zoekt graag verbinding met verenigingen. Er zijn ook thema-avonden, sinterklaas komt altijd op bezoek, met carnaval gaat iedereen verkleed en er wordt uitgekeken naar het lentefeest op 25 maart. Als er iemand jarig is, wordt er natuurlijk gezongen.

Bij de instuif zijn altijd zo'n zestig deelnemers en een grote groep vrijwilligers aanwezig. In de zomer zijn het er vaak wat meer, omdat dan ook een groep met tandems gaat fietsen. Er wordt binnen gesport en gespeeld en er is een groep die gaat wandelen. Soms door de wijk, soms buiten de bebouwde kom. Wie niet komt, hoeft zich niet af te melden. Dat geldt ook voor de vrijwilligers. Rosalien vertelt dat de avonden ook leuk zijn voor jonge vrijwilligers. De sportieve leiding is in handen van Youri Mom en Bowien van Hameren, die beiden rond de twintig zijn. En er zijn meestal stagiaires, bijvoorbeeld van het Graafschap College. Bowien en Youri liepen er ook eerst stage.

De vrijwilligers vinden allemaal dat de instuifavond hen veel plezier brengt: "Als je het plezier van de deelnemers ziet wordt je blij. Het is fijn dat je daaraan bijdraagt. Als iemand het moeilijk vindt om contact te maken, helpen we. En dat doen we ook bij de activiteiten."

Uit de hele regio en zelfs uit Duitsland komen mensen die moeilijk bij reguliere sportorganisaties terecht kunnen op woensdag naar Didam. Om te sporten en voor een gezellig samenzijn. Meer informatie staat op www.sportinstuif-liemers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden