Even checken of iedereen er is. Kinderen bij de Albert Schweitzer wachten in hun eigen vak, voordat ze klas ingaan. (foto: Karin van der Velden)
Even checken of iedereen er is. Kinderen bij de Albert Schweitzer wachten in hun eigen vak, voordat ze klas ingaan. (foto: Karin van der Velden)

'Zin om naar school te gaan'

door Karin van der Velden

De meeste kinderen, ouders en leerkrachten van de Montferlandse basisscholen zijn blij dat de scholen weer beginnen. Het 'normale leven' kan zich enigszins hervatten. De strenge coronaprotocollen moeten ervoor zorgen dat naar school gaan op een veilige manier weer kan.

DIDAM - Basisschoolleerlingen mogen weer 50% naar school. Scholen mogen zelf weten op welke manier ze hieraan invulling geven. De Didamse Albert Schweitzerschool en de Mariabasisschool in 's-Heerenberg kiezen voor hele schooldagen, verdeeld over de week.

Eddy Meijer, directeur van de Albert Schweitzer, vertelt dat elke groep in tweeën is gedeeld. Combinatiegroepen zijn gesplitst en er is voor gezorgd dat kinderen uit één gezin op dezelfde dag naar school gaan. Afwisselend gaan leerlingen de ene week twee dagen naar school en de andere week drie. De normale schooltijden worden aangehouden. De leerkracht geeft instructies, waarmee de volgende dag thuis gewerkt kan worden. Meijer heeft met leerkrachten en de buitenschoolse opvang overlegd over deze invulling. Ouders hebben daarna de informatie ontvangen.

De tafels in de klas staan verder uit elkaar. Dat is geen voorgeschreven maatregel, maar keus van de school. De juf of meester loopt zo min mogelijk door de klas. Leerlingen met vragen, krijgen bij de tafel voor in de klas vanachter een spatscherm uitleg.

Lees het hele artikel in Montferland Journaal van dinsdag 12 mei 2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden