Links: Theo Berendsen (voorzitter St. Jan) en Arthur Cohen (sponsor AED) bij de AED in de nieuwe buitenkast. Rechts: René Meijnen (voorzitter Kelrehuus) en Koen Seegers (voorzitter s.v. Kilder).
Links: Theo Berendsen (voorzitter St. Jan) en Arthur Cohen (sponsor AED) bij de AED in de nieuwe buitenkast. Rechts: René Meijnen (voorzitter Kelrehuus) en Koen Seegers (voorzitter s.v. Kilder). (Foto: Martine Evers)

AED geplaatst bij Kelrehuus in Kilder

Kilder - Kilder heeft nu een AED in een buitenkast. Het apparaat waarmee het hartritme hersteld kan worden bij een hartstilstand hangt bij het Kelrehuus.

De AED hing eerst binnen in de kantine van sv Kilder. Op die plek kon de AED alleen maar ingezet worden als er activiteiten waren op het sportpark. In de huidige buitenkast is de AED altijd beschikbaar.

De verplaatsing naar de buitenkast is in overleg gegaan met Arthur Cohen, die als sponsor de AED aan sv Kilder geschonken had, het Kelrehuus en Muziek-vereniging St. Jan.

Het bestuur van sv Kilder heeft de AED en de locatie aangemeld bij HartslagNu. Deze organisatie coördineert het reanimatienetwerk landelijk en daarmee ook in Kilder.

Binnen Kilder zijn 18 geregistreerde mensen actief bij HartslagNu. Wanneer 112 wordt gebeld krijgen mensen die geregistreerd staan bij HartslagNu en binnen 750 meter aanwezig zijn, een bericht op de telefoon dat er iemand gereanimeerd moet worden. Er worden dan meerdere vrijwilligers tegelijk opgeroepen, waarvan er één naar het slachtoffer gaat en de ander de opdracht krijgt om de AED te halen. De buitenkast kan door hen geopend worden met een code die ze op de telefoon krijgen en vervolgens kan de AED ingezet worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden