Activiteiten Dag van de Ouderen Montferland doorgeschoven naar 2021

Didam - De werkgroep van de Montferlandse Dag van de Ouderen heeft het besluit genomen om de editie 2020 van de Dag van de Ouderen niet door te laten gaan. Aansluitend is besloten is om de activiteiten van de Dag van de Ouderen door te schuiven naar 2021.

De werkgroep is tot deze besluiten gekomen, nadat de overheid, in verband met het COVID 19 virus, de maatregel afkondigde waarin onder andere alle evenementen tot in ieder geval 1 september 2020 werden afgelast. Ook kan de werkgroep zelf tot deze tijd niet werken aan de noodzakelijke voorbereidingen, die altijd meerdere maanden in beslag nemen.

Verder is het nog niet duidelijk hoe de maatregelen na 1 september zullen zijn met betrekking tot evenementen. Wanneer die bekend zijn is er te weinig tijd om de Dag van De Ouderen te organiseren. Jaarlijks is deze namelijk op de eerste zaterdag van oktober.

De Dag van de Ouderen Montferland trekt jaarlijks 400 tot 500 deelnemers. De dag is een samenwerking tussen de verschillende Montferlandse Seniorenorganisaties en steunt volledig op vrijwilligers. Financieel wordt de dag gerealiseerd dankzij de ondersteuning door een brede groep sponsoren en organisaties die activiteiten beschikbaar stellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden