De feestelijke afsluiting van de Zomerschool 2020.
De feestelijke afsluiting van de Zomerschool 2020. (Foto: Sofia Oudmayer)

60 leerlingen in Montferland sluiten Zomerschool af

Didam - Zestig basisschoolleerlingen hebben dit jaar veel plezier gehad bij de Zomerschool in de Bibliotheek Montferland in Didam.

Didam - Zestig basisschoolleerlingen hebben dit jaar veel plezier gehad bij de Zomerschool in de Bibliotheek Montferland in Didam.

De kinderen deden onder andere taalspelletje, een speurtocht met opdrachten en gingen op excursie bij de brandweer. Alles om leerlingen uit te dagen om ook tijdens de vakantie taal te blijven gebruiken. De Zomerschool is een samenwerking tussen de Bibliotheek Montferland, de gemeente Montferland en Welcom.

De deelnemers kwamen vier weken lang iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur naar de bibliotheek. Gemeente Montferland heeft voor kinderen uit ‘s-Heerenberg een bus ingezet. Voor veertien leerlingen van 13 jaar en ouder was er op de donderdagmorgen een eigen programma. Ouders werden vier keer op de woensdagmorgen ontvangen bij Welcom.

De gemeente financierde de Zomerschool nu voor het vierde jaar en huurde mensen in via een uitzendbureau om de groepen kinderen te begeleiden. Dit zijn Pabo-studenten of studenten van een andere pedagogische opleiding. Ook enkele vrijwilligers hielpen mee.

De kinderen werden uitgenodigd via de basisscholen, het Taalhuis in de bibliotheek, de gemeente (werkcoaches) of de welzijnsinstelling Welcom.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden