Logo montferlandjournaal.nl


Foto: Edwin Sap

BBQ weer

  Column

Dit kun je op twee manieren lezen, we kunnen weer barbecueën of het weer is zo goed dat we weer kunnen barbecueën. Maakt niet uit, het belangrijkste is dat de fik er weer in kan. Nu heb ik zelf helemaal niets hiermee, maar niet heus. Bij ons thuis gaat het hele jaar door de barbecue aan. Mijn slager zie ik al staan glunderen als de zon gaat schijnen, want dat betekent extra omzet van allerlei soorten vlees voor op de barbecue. Er komen ook steeds meer speciaalzaken. Kijk maar eens bij een gemiddeld tuincentrum. Wat vroeger een klein hoekje ergens tussen de planten was, is nu een serieuze barbecueafdeling van ruim 300m2 geworden. In Nederland hebben we de barbecue omarmd, het is niet alleen meer op zondag de kolen aan, vlees erop en als het zwart is op bord. Nee, er worden culinaire hoogstandjes gemaakt. Wist u dat er serieuze barbecuewedstrijden zijn? De KCBS (Kansas City Barbecue Society) is de toonaangevende organisatie die deze wedstrijden organiseert, waar mannen en vrouwen in teams een heel weekend hun kunsten laten zien en worden beoordeeld door een deskundige jury. Deze wedstrijden worden in de hele wereld gehouden. Veel mensen, maar eerlijk is eerlijk, mannen steken graag in hun backyard (achtertuin) het vuur aan in hun Man Cave (barbecueruimte) en staan regelmatig vroeg op, omdat low and slow (een bereidingswijze) helemaal in is, natuurlijk is de eigen pulled pork (botermals varkensvlees gerecht, indien goed gemaakt) de beste. De zon komt op, dus aan de gang maar weer.

Grill ze!

Edwin Sap

Reageer als eerste
Meer berichten