Sjors Creatief en Sjors Sportief. Foto: PR
Sjors Creatief en Sjors Sportief. Foto: PR

Montferland blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

vr 8 okt 2021, 10:05 Cultuur

Montferland - Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Montferland. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2013 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Montferland.

Dansen, tennis, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Montferland sinds 2013 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Montferland in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Leontien van Kraay, Cultuurcoördinator bij Welcom. “Door een rijk en inspirerend aanbod van culturele en sportieve activiteiten aan te bieden willen we kinderen kennis laten maken met allerlei vormen van creativiteit. Waar ben jij goed in? Een eerste kennismaking en ervaring met sport & kunst! “

De Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Montferland ontvangen. “Plezier en genieten staat voorop! Wil je na deze te gekke workshops verder je talenten ontwikkelen? Dan kan je je aanmelden bij een vereniging bij jou in de buurt en de activiteiten worden door heel Montferland aangeboden, zo is er voor ieder wat wils” aldus Guido Groenendijk, Sportcoördinator bij Welcom.

Op maandag 1 en dinsdag 2 november worden de Sjors-boekjes uitgedeeld op de Montferlandse basisscholen. Vanaf woensdag 3 november kunnen de kinderen zich inschrijven via www.sjorssportief.nl.

Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”