Groepsfoto. Foto: Luda Berensen
Groepsfoto. Foto: Luda Berensen Luda Berensen

Marketensterdag: tranen van ontroering en van het lachen

Cultuur

OUD-DIJK - Marketentsters en twee dames van het bestuur van St. Isidorus Oud-Dijk Wilma Koppenol en Lynne Hughes organiseerden zondag een Marketensterdag. 

Na ontvangst met alle coronachecks werd de dag bij Partycentrum Plok ingeleid door ceremoniemeester en beschermheer Xaf Hendriksen.
De voorzitter van St. Isidorus, Antonie Zopfi hield een bevlogen speech waarin de voorname voorstrekkersrol van de marketentsters op het gebied van dienstbaarheid en broeder- en zusterschap op een voetstuk werd geplaatst.
Daarna opende Ilse Sanders de feestelijke dag. Mimi Hendriksen en Mary Zopfi verzorgden aansluitend een prachtige viering. Er was ruimte voor bezinning en de dames van het koor Vocaal wisten de aanwezigen tot tranen toe te beroeren.
Na de traditionele groepsfoto van het bonte gezelschap en een vendelhulde door de senior- en jeugdvendeliers van schutterij St. Isidorus kon het gezellig samenzijn losbarsten.
Schutter en DJ Guus Meurs zorgde voor muziek. Halverwege de middag was er een geweldige parodie op het aantrekken van nieuwe marketentsters door onder andere Marga Geurtzen. Opnieuw moesten de zakdoeken voor de dag komen maar nu om tranen van het lachen te drogen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant