Prins Lex heft het glas. Foto: Theo Kock

Prins Lex heft het glas. Foto: Theo Kock

PR

Prins Lex II nieuwe prins van Dolbotterdorp

Cultuur

KILDER - Zaterdag 6 november is in Residentie Zaal Teunissen Lex Verkerk gepresenteerd als de nieuwe heerser van Dolbotterdorp. Prins Lex II werd gepresenteerd tijdens het TV spel De slimste mens.

Uiteindelijk was het Prins Lex II die naar voren trad als Prins Carnaval voor het komende carnavalsjaar. Hij wordt hierbij bijgestaan door zijn Adjudanten Roy en Michel en de hofdames Danisha en Mendy. Maar met deze mensen is de hofhouding nog niet compleet, De Dolbotters hebben dit jaar weer een heuse Hofnar (Willem Lanke) die de vereniging met grappen en grollen gaat bijstaan. Komend jaar is het druk op het podium bij De Dolbotters, Prins Lex II heeft ook nog een Hofmeijer aangesteld in de persoon van Sjel Jansen.
De complete hofhouding werd na de presentatie getrakteerd op een fantastische buutavond waarin de Kilderse beslommeringen op de hak werden genomen. Onder het motto van Prins Lex II, “Nog eentje dan…!”, werd het een gezellige en sfeervolle avond.
Een week daarvoor is ook de Jeugdgarde van De Dolbotters bekend gemaakt. Jeugdprins Silas zal de scepter gaan zwaaien over het Wiesneuzenfort en wordt hierin ondersteund door de Adjudanten Lennaert en Guus en door de Hofdames Quinty en Sjoukje. Het motto van Jeugdprins Silas is: “Na de corona-stop, zetten wij de boel weer op z’n kop”.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant