Huis Bergh met de gracht. Foto: PR
Huis Bergh met de gracht. Foto: PR PR

Kasteel Huis Bergh in race voor titel ‘Het allermooiste kasteel van Nederland’

Cultuur

‘s-HEERENBERG - Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg is genomineerd voor de titel ‘het allermooiste kasteel van Nederland’. De verkiezing is opgezet door de ANWB en vijftig kastelen maken kans.

“Nederland telt nog ongeveer 550 kastelen”, aldus de ANWB, die samen met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed vijftig kastelen heeft geselecteerd die kans maken op de titel. Niet alle kastelen kwamen in aanmerking voor de selectie: “De kastelen moeten ‘makkelijk’ toegankelijk zijn voor dagjesmensen”, aldus de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond. Ook moeten kastelen voldoen aan het hebben van een (gedeeltelijk) zichtbare slotgracht, ophaalbrug, torens en versterkte muren en moet het een rijksmonument zijn.

Aan de hand van publieksstemmen wordt bepaald welke kastelen in de Top 5 eindigen, die uitslag wordt volgens de ANWB in maart bekendgemaakt. Vervolgens kiest een deskundige jury welk kasteel zichzelf het allermooiste kasteel van Nederland mag noemen. De winnaar wordt op 6 juni, de Dag van het Kasteel, bekendgemaakt. De genomineerde kastelen worden opgenomen in een boek met de mooiste kastelen van Nederland.

Stemmen kan tot en met 6 maart via deze link: www.anwb.nl/eropuit/nieuws/2022/januari/allermooiste-kasteel-van-nederland-verkiezing?

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal