Petra Klop. Foto: PR
Petra Klop. Foto: PR PR

Petra Klop vertrekt bij Bibliotheek

Cultuur

DIDAM - Ruim 40 jaar werkte Petra Klop in de bibliotheekwereld. Op 12 mei was haar laatste werkdag bij Bibliotheek Montferland. Ze gaat genieten van haar pensioen.

Petra is een bekend gezicht de bibliotheek. In 1992 kwam ze als enige vrouw terecht in een mannenbolwerk in Bibliotheek Didam. Een bibliotheek die toen vooral gericht was op de uitleen. Petra gaf in de loop van de jaren de educatieve dienstverlening vorm. Dat zijn niet alleen de programma’s voor scholen, maar ook allerlei activiteiten voor kinderen en hun ouders. Ook Zomerschool is mede dankzij Petra al vijf jaar een groot succes.
Petra zette zich in om de beste bibliotheek te maken voor alle inwoners van Montferland. Ze was van essentieel belang voor de opzet van het Taalhuis Montferland en andere projecten rondom taalvaardigheid en digitale vaardigheden. Als manager was zij het eerste aanspreekpunt voor veel contacten én voor het personeel. Ze speelde een grote rol in de realisatie van een nieuwe locatie voor Bibliotheek Didam. Met de verhuizing naar de eigenzinnige, groene nieuwe bibliotheek van Didam, zet ze een mooi punt achter haar carrière.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant