De Vrolijke Drammer, Loil. Eigen foto
De Vrolijke Drammer, Loil. Eigen foto PR

Kunst-wandeling in Didam

Cultuur

DIDAM - Sinds deze week is er weer een nieuwe wandelroute in Montferland bijgekomen. De Stichting Rafelroutes de Liemers heeft in opdracht van de stichting Montferland Marketing deze wandelroute samengesteld. Deze kunstroute valt onder het thema “De mooiste kunstwandelingen door de Liemers”. 

Door Marlous Velthausz

De route is ongeveer 6,5 kilometer lang en loopt langs verschillende kunstwerken in Didam met een extra lusje naar Loil. De route is te vinden op de website www.rafelroutes.nl

“Als je aan Montferland denkt, dan zijn er veel mensen die het gebied associëren met het Bergherbos, de historische kasteelstad ’s-Heerenberg en Stroombroek en dat is begrijpelijk,” aldus Rob Vister, voorzitter van de stichting Montferland Marketing, “maar Montferland heeft zoveel meer te bieden. Men moet de bijzondere pareltjes alleen even meer onder de aandacht brengen.”

Pareltjes
“Toen wij, als stichting Montferland Marketing, opdracht gaven aan de stichting Rafelroutes, om te kijken naar die bijzondere pareltjes en daar een mooie wandeling van te maken waren zij direct enthousiast en kwamen met het goede idee om eens te kijken naar kunstwerken in onze mooie gemeente. Toen de route aan ons werd gepresenteerd, waren wij zelf ook aangenaam verrast over de mooie en vele kunstwerken die Didam te bieden heeft. Wij denken dat zelfs de Didamse inwoners aangenaam verrast zullen zijn. Vaak is het zo dat men denkt de stad wel te kennen en wat deze te bieden heeft. Gedachteloos passeer je vaak zo’n kunstwerk zonder deze eens goed te bekijken. Nu deze kunstwandeling er is zullen deze pareltjes ook meer aandacht krijgen en de eigen inwoners, als ook bezoekers van buitenaf, kunnen ervaren dat Didam op toeristisch gebied veel in huis heeft.”
“Onlangs heeft de Oudheidkundige Vereniging Didam een zeer interessante wandel- en fietsroute gepresenteerd waarbij alle belangrijke punten worden aangedaan die met de bevrijding van de Tweede wereldoorlog van Didam te maken hebben. Een geweldig initiatief waarmee Didam als toeristische hotspot nog meer op de kaart wordt gezet. De samenwerking tussen de stichtingen Rafelroutes en Montferland Marketing zal worden gecontinueerd. Er is nog een mooie culturele wandelroute in ’s-Heerenberg in de maak en er komt nog een Montferlandse kernenroute. Deze initiatieven dragen bij tot een sterke toeristische ontwikkeling van Montferland.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal