De organisatie van de Achterhoekse Streekproducten Markt heeft er zin in. Foto: Barbara Pavinati
De organisatie van de Achterhoekse Streekproducten Markt heeft er zin in. Foto: Barbara Pavinati

Achterhoekse Streekproducten Markt: dagje uit voor het hele gezin!

Cultuur

‘Alles wat de Achterhoek zo mooi maakt is hier op de markt te vinden ‘

LIEVELDE - Al twintig jaar organiseert Kaasboerderij Weenink een Achterhoekse Streekproducten Markt. Van een klein evenement met 15 kramen is het uitgegroeid naar één met meer dan 100. Traditiegetrouw is deze markt op Tweede Pinksterdag. Standhouders en bezoekers hebben altijd goede zin en er is voor ieder wat te beleven. De kramen met zeer diverse producten hebben allemaal een link met de Achterhoek: van kaas en wijn, tot tassen, planten en keramiek. De organisatie heeft er ontzettend veel zin in en is blij dat na twee jaar afgelast te zijn het evenement dit jaar door kan gaan: ”Het is een dagje uit voor het hele gezin en laat buiten de streekproducten ook de creativiteit van de regio zien. Voor iedereen zit er wel een kraam tussen. Het is meer dan alleen een markt. Alles wat de Achterhoek zo mooi maakt is hier op de markt te vinden: eten, vertier, kunst. Het draait om het verhaal achter het product, het is een totaalbeleving. De sfeer is altijd heel gemoedelijk en iedereen is enthousiast.”

Twintigste editie
“Twintig jaar geleden is deze markt begonnen als boerenmarkt met alleen streekproducten zoals kaas, worst en jam. Vanaf de samenwerking met Groei & Bloei zijn er steeds meer standhouders bij met planten, spullen voor de tuin en onder andere bloemschikken waardoor het steeds groter is geworden,” vertellen de organisatoren Jan Bulten, Lianne Sluiter, Johannes Weenink en Robin klein Gunnewiek, “Bert Kots van geitenboerderijboerderij de Brömmels, Jamboerderij Groot Antink uit Groenlo, Mario van Waardenburg, imker uit Winterswijk en de Achterhoekse Wijnen nemen al vanaf het allereerste begin deel.”

Van alles te beleven
Naast de kramen met verschillende waren worden er ook ambachten getoond door onder andere de Dagcentrum CAC Hilgelo van Zozijn. Zij kennen de fijne kneepjes van het kaarsenmaken en leggen die uit. Daarnaast is er aandacht voor goede doelen zoals Amnesty, Hospice de Lelie en Stichting Chica. Voor de kleintjes zijn er veel leuke activiteiten. Denk daarbij aan een stormbaan, koe knuffelen en een kijkje in de kaasopslag. Ook aan muzikaal vertier is gedacht: De Slingelandkapel uit Beltrum, The Cow Pokes en Jos ten Hopen zullen de dag met hun swingende klanken de nodige sfeer geven. Er is verder een roofvogelshow, PEERtoftheater treedt op en zoals gebruikelijk start en eindigt de toertocht met de oldtimer Fordjes ook op deze dag bij de boerderij. Kortom: genoeg redenen om te komen kijken!

Informatie
De markt is bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde op maandag 6 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is vijf euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen en je kan gratis parkeren.


Facebook: Achterhoekse Streekproductenmarkt

Instagram: Achterhoekse Streekproductenmarkt

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal