De majorettes. Foto: PR
De majorettes. Foto: PR PR

Schuttersgilde Loil-Vooruit houdt financiële actie digitaal

Cultuur

LOIL - Door corona zijn er vele dingen veranderd in de maatschappij. Zo lieten de regels het deels niet toe en vond Schuttersgilde Loil-Vooruit het niet gepast om in Loil langs de deuren te gaan voor de donateursactie.

Hiervoor werd vorig jaar al een passend alternatief gevonden in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds om een digitale collecte te houden. Helaas voor het schuttersgilde is het fonds gestopt met het faciliteren van een dergelijke collecte en moest er gezocht worden naar een goede en betrouwbare nieuwe partner voor een digitale collecte.
Deze partner is gevonden in de Rabobank en de werking bleek nagenoeg hetzelfde. Samen met de Rabobank is er een betrouwbare QR-code gecreëerd die iedereen kan scannen met zijn of haar smartphone. Vervolgens komt de donateur in een veilige online iDeal betaalomgeving en de rest volgt zich van zelf.
Er is een standaardbedrag ingevuld welke de donateur kan doneren, maar een ander bedrag kan natuurlijk ook.

De ontvangen gelden zullen door Schuttersgilde Loil-Vooruit gebruikt worden voor jeugd activiteiten en de aanschaf van nieuwe benodigdheden voor onder meer majorettes, tamboers, bielemannen, vendeliers en schutters.
Wilt u ook een donatie doen en de (jeugd)leden van Schuttersgilde Loil-Vooruit steunen? Scan de hiernaast staande QR-Code en steun het Schuttersgilde met het bedrag dat u kunt missen.
Deze actie loopt tot en met 22 juli.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal