Liemers Böhmisch uit Didam treedt op in Kasteelstad. Foto: PR
Liemers Böhmisch uit Didam treedt op in Kasteelstad. Foto: PR Picasa

Böhmisch muziekfestival in Kasteelstad

Cultuur

’s-HEERENBERG - De stichting Kasteelstad houdt op zaterdag 10 en zondag 11 september, in samenwerking met de stichting Montferland Marketing en het Liemers Böhmisch orkest uit Didam, het Montferlandse Böhmische muziekfestival. Het is voor het eerst dat dit festival, dat beide dagen tussen 13.00 en 16.00 uur plaatsvindt, wordt gehouden.

Door Marlous Velthausz

Op verschillende plaatsen in het centrum van ‘s-Heerenberg treden Böhmische orkesten op die zorgen voor een gezellige sfeer. De orkesten staan in de directe omgeving van de Snor en HJ’57, bij De Gracht en bij kasteel Huis Bergh/kasteelcafé Heeren Dubbel. Op zondag 11 september verhuist echter -in verband met een besloten feest- het orkest dat op zaterdag nog bij het kasteel speelt naar Kultuurhuus Heitkamp aan de Oudste Poortstraat.
Böhmische muziek wordt in de volksmond ook wel Egerländer muziek genoemd en is afkomstig uit de Bohemen, een streek in het huidige Tsjechië. In het noorden van Tsjechië speelt men hoofdzakelijk Böhmische muziek. Deze muziek is vaak wat rustiger dan de Mährische tegenhanger uit het zuidelijke Moravië. De Egerländer muziek is een mix van deze twee muziekstijlen, die door emigranten vanuit Tsjechië naar Duitsland is meegenomen.
Stichting Kasteelstad nodigt iedereen van harte uit om naar deze gezellige muziek te komen luisteren. Voor meer info: www.kasteelstad.nl of www.montferland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal