Regerende koningspaar. Foto: PR
Regerende koningspaar. Foto: PR

Kermis in Azewijn weer van start

Cultuur

AZEWIJN - Aanstaand weekend is het weer zover. Van zaterdag 24 september tot en met dinsdag 27 september 2022 zal de kermis in Azewijn weer worden gevierd.

De start p zaterdagavond om 19.30 uur is traditioneel met de Taptoe. Deze zal worden gehouden op het voetbalveld van VV Den Dam.
Daarna zal het feest verder gaan met de band CABRIO in de feesttent op het Pastoor van Halplein.
Op zondag 25 september is er om 10.00 uur een hoogmis in het Aschwinhuus met aansluitend de Sacramentsprocessie.
Om14.30 uur is er een rondgang door het dorp met een gastvereniging. Daarna de opening van de kermis met aansluitend een vendelhulde bij het kerkplein voor de koningsparen, de jeugdkoning, het keizerspaar, genodigden en overige belangstellenden. Tevens zullen de bielemannen een demonstratie verzorgen en gaan de marketentsters rond met een hapje en een drankje. Daarna is het feesten en dansen met PAS-OP! op het plein in de feesttent tot circa 20.30 uur. Entree is vrij.
Op maandag en dinsdag zijn er in de ochtend de rondgang door het dorp met aansluitend het koningschieten en sterschieten. Tevens is er op dinsdag het jeugdkoningschieten.
Maandag- en dinsdagmiddag zal FREE-LINE voor een lekker stukje muziek zorgen. Op dinsdagavond is om 20.00 uur de trekking van de loterij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal