De nieuwe naam van het plantsoen wordt onthuld. Foto: Rob Crop
De nieuwe naam van het plantsoen wordt onthuld. Foto: Rob Crop Rob Crop

Harrie Derksen kermiskoning Kilder

Cultuur

KILDER - Mooi weer en een hele goede sfeer, de kermis in Kilder is een groot feest geworden. Naast de tent op het kermisterrein stonden er weer de nodige kermisattracties zoals de botsauto’s, schietkraam, oliebollenkraam, een supersnelle bank en nog meer attracties kortom een echte kermisopstelling. Van 10 tot en met 13 september was er weer kermis in Kilder.

Op zaterdagavond werden de kermiskoning 2021 Willy Lucassen en kermiskoningin 2021 Iris Duis samen met hun partners thuis opgehaald door de Schutterij St Jan Kilder. Met een rondgang door het dorp werd er naar het kermsterrein getrokken. In de tent aangekomen werd er voor gevendeld voor de familie Bach van zaal Teunissen en hun medewerkers, die heel hard hebben gewerkt om tijdens de kermis iedereen van drank te voorzien. Daarna ging het feest los door de muziek Cabrio en DJ Niels.

Plantsoen
Zondag werd de kermis geopend door burgemeester Harry de Vries samen met de genodigden en de ereleden. De opening vond plaats op het plantsoen tegenover zaal Teunissen. Oud-beschermheer Theo Bulsink had daarna de eer om de nieuwe naam van dit plantsoen te onthullen: Theo Bulsinkplantsoen. Hierna volgde nog een vendelhulde en gaven de bielemannen een demonstratie van hun kunnen door het hakken van een boomstam. De jeugd van de lagere school had zich al verzameld om verder met de schutterij en de muziek nog een kleine rondgang te maken door het dorp. Alle kinderen kregen een vendel van de schutterij mee zodat ze als echte schutters mee konden lopen. In de zaal aangekomen konden de aller kleinste zich laten schminken.

Daarna was het de eer aan de Perfect Showband om weer te zorgen voor feest in de zaal wat uiteraard weer lukte.

Vogel
Maandagochtend werd de dag geopend met een heilige mis in zaal Teunissen, voorgedragen door pastoor Marc Oortman. Na de mis moest eerst de vogel voor het vogelschieten worden opgehaald. Deze vogels worden nog altijd gemaakt door erelid Paul Derksen.
Daarna trok de stoet naar het kermisterrein, waar inmiddels het ontbijt klaarstond voor alle genodigden en de leden van de schutterij.
Vervolgens werd er gestart met het vogelschieten voor de jeugd (17 deelnemers) en volwassenen (87 deelnemers).
Na een spannende strijd bleek Harm Wezendonk de jeugdkoning te zijn geworden en Harrie Derksen de kermiskoning.
Na de huldiging van de kermiskoning en de jeugdkoning naam de band Summerland het voortouw om te zorgen dat de feeststemming in de tent er weer goed inkwam. Aan het begin van de avond werden de jeugdkoning en de kermiskoning thuis opgehaald door de gehele schutterij en de muziekvereniging waarna een rondgang door het dorp volgde. Op het Theo Bulsinkplantsoen volgde de vendelhulde voor de nieuwe koningen. Summerland zorgde daarna weer voor de goede sfeer in de tent zodat het weer feest werd.

Drum Tastic
Dinsdagochtend was er voor de lagere schooljeugd van Kilder een muzikale workshop verzorgd door Drum Tastic. De kinderen leerden te drummen op grote ballen, sommige hadden de blaren bijna op hun handen. De ochtend werd voor de jeugd afgesloten met een frietje en een snack.

De volwassenen konden weer hun schietkwaliteiten laten zien bij het lepeltjesschieten en het kruisboogschieten. Na het kampen bleek Eric Nas bij het lepeltjesschieten de beste te zijn en Erik Welling de beste bij het kruisboogschieten. Ondertussen had Summerland de sfeer in de tent er weer goed inzitten. Rond een uur of 18.00 kwam Richtig Rex optreden, hij zette werkelijk de hele tent op de kop met een serie Duitse schlagers, echt 1 groot feest. Daarna weer de eer aan Summerland om de feeststemming er in te houden, hetgeen zeer goed lukte. Summerland sloot samen met trompettist Marcel Berendsen met het traditionele Il Silenzio de kermis af.

De schutterij St Jan wil alle bezoekers en inwoners van Kilder bedanken voor dat deze kermis één groot feest is geworden. Een speciaal woord van dank aan de Sociëteit uit ’s Heerenberg, de familie Vister (garderobe), verkeersregelaars, medewerkers van Zaal Teunissen, Kilder Schoon en alle andere vrijwilligers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal