Sam Rockwell en Saoirse Ronan in de film 'See how they run'. Foto: Searchlight Pictures

Sam Rockwell en Saoirse Ronan in de film 'See how they run'. Foto: Searchlight Pictures

Photo Credit: Parisa Taghizadeh

Ode aan Queen of Crime in film ‘See how they tun’

Cultuur

‘S HEERENBERG - De moordmysteries van Agatha Christie hebben nog niets aan populariteit ingeboet. De komische misdaadfilm ‘See how they run’,  een sluwe ode aan haar toneelstuk The Mousetrap, draait op dinsdag 15 november om 13.30 en 19.30 uur in het Barghse Huus.

In West End, Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur wordt vermoord. De zaak wordt onderzocht door de opgebrande inspecteur Stoppard en de enthousiaste beginneling agent Stalker. Ze belanden in een raadselachtig mysterie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de glamoureuze, maar zelfzuchtige theaterwereld en proberen op eigen risico de dader te ontmaskeren.
Agatha Christie liet in haar testament vastleggen dat haar beroemde toneelstuk The Mousetrap niet mag worden verfilmd zolang het nog wordt opgevoerd. Aangezien het stuk nooit uit de theaters verdween, is een filmversie dus altijd uitgebleven. ‘See how they run’ speelt een listig spel met dit gegeven en zit tjokvol verwijzingen naar het stuk. Het resultaat is een erg amusante meta-whodunnit, met scherpe dialogen en acteurs die zichtbaar genieten.
Tickets zijn voor 7,50 euro te bestellen via de website of vanaf een half uur voor aanvang te koop aan de kassa.


www.barghsehuus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal