Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR PR

Barghse Huus vertoont Wild Port of Europe

Cultuur

‘S-HEERENBERG - Egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen en zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. Wild Port of Europe neemt je op dinsdag 22 november aanstaande in het Barghse Huus mee in het onverwachte verhaal van deze en andere dieren die leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. 

In een landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij veelal opmerkelijke keuzes. De film draait om 13.30 en 19.30 uur. Tickets zijn voor 7,50 euro te bestellen via de website www.barghsehuus.nl of vanaf een half uur voor aanvang aan de kassa.

Rotterdam
Wild Port of Europe is een film waarin de verrassende rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het havengebied van Rotterdam centraal staat. Het is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in dit gebied, tegen alle verwachtingen in, misschien wel veelzijdiger en verrassender ontwikkelt dan de ‘traditionele’ natuur in onze nationale parken. 

Industrieterrein
Makers Willem Berents en Melanie Kutzke kwamen 2016 in de unieke gelegenheid om natuuropnamen te maken op een afgesloten industrieterrein in de haven ten bate van de beeldencollectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De daar aanwezige diversiteit aan planten en dieren verraste hun enorm en inspireerde de makers tot een grootse bioscoopfilm over Nederlandse havennatuur: Wild Port of Europe. 

Muziek
Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor deze nieuwe film. De beste en meest bekende trompettist van Nederland werd in 2020 bekroond met de Edison Jazz Oeuvreprijs.


www.barghsehuus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal