Corsage is de film over Sissi. Foto: PR
Corsage is de film over Sissi. Foto: PR FELIX VRATNY

Film over regime in Iran en over Sissi in Barghse Huus

Cultuur

‘S-HEERENBERG - Een rechtbank in de Iraanse hoofdstad Teheran heeft afgelopen week de doodstraf opgelegd aan een demonstrant die betrokken was bij de recente protesten tegen het regime. Donderdag 24 november toont het Barghse Huus de film There is No Evil over de impact van de doodstraf in het land. 

Een pijnlijke, maar prachtig humane film over medeplichtigheid en verzet. Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. 

Strijd voor vrijheid
Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Iraanse regime waar de doodstraf nog steeds bestaat, strijden mannen en vrouwen voor hun vrijheid.

De film begint om 19.30 uur. Tickets zijn voor 7,50 euro te bestellen via de website of vanaf een half uur voor aanvang aan de kassa.

Film over Sissi
De Oostenrijkse keizerin Elizabeth, beter bekend als Sissi, wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere’ vrouw. Haar leven wordt bepaald door strikte rituelen, liefdadigheidswerk en andere representatieve taken. Als aanbeden stijlicoon voor vrouwen van haar tijd is mooi en gezien te worden nog haar enige bron van vreugde. Maar op deze leeftijd wordt het voor Elisabeth steeds moeilijker om aan dit ideaal te voldoen. Door middel van een rigide dieet van fijngesneden sinaasappels en zwarte thee, en zichzelf inrijgend in letterlijk adembenemende korsetten, probeert ze haar schoonheid met alle macht te behouden. De zwijmelromantiek van de Sissi-films met Romy Schneider maakt hier plaats voor een realistisch drama met moderne muziekkeuzes en een schitterende rol van Vicky Krieps als Elisabeth. Corsage draait in het Barghse Huus op dinsdag 29 november om 13.30 en 19.30 uur. Tickets zijn voor 7,50 euro te bestellen via de website of vanaf een half uur voor aanvang aan de kassa.


www.barghsehuus.nl

Fragment uit 'There is no evil.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal