Triangle of Sadness. Foto: Fredrik Wenzel
Triangle of Sadness. Foto: Fredrik Wenzel

Doldwaze cruise in Barghse Huus

Cultuur

‘SHEERENBERG - Triangle of Sadness is een hilarische, groteske satire over de rijksten der aarde. Ruben Östlund neemt je tijdens deze film mee in de opkomst en ondergang van de westerse beschaving, in de vorm van een wilde cruisevaart.

We volgen de modellen en influencers Carl en Yaya, ze worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholistische Marx-citerende kapitein. In eerste instantie lijkt alles op een perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. Wat hebben de rijksten der aarde eigenlijk te bieden wanneer alle materialistische rijkdommen ver te zoeken zijn en geld geen rol meer speelt? Winnaar van de Palme d’Or (beste film) op het Cannes Filmfestival 2022 en genomineerd voor een Oscar voor Beste Film, Beste Regie en Best Original Screenplay. 

Triangle of Sadness draait in het Barghse Huus op dinsdag 14 februari om 13.30 en 19.30 uur. Tickets zijn voor 7,50 euro te bestellen via de website www.barghsehuus.nl of vanaf een half uur voor aanvang aan de kassa.


barghsehuus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal