Bert Wagendorp. Foto: Marcel Krijgsman
Bert Wagendorp. Foto: Marcel Krijgsman Marcel Krijgsman

Bert Wagendorp komt naar Borchuus Varsseveld

Cultuur

VARSSEVELD - Op zondagmiddag 7 mei komt Bert Wagendorp naar Varsseveld om te vertellen over zijn nieuwste boek ‘Kalle’, het tweede deel in de “Abel Sikkink”-trilogie. Hij wordt geïnterviewd door Wilma de Rek. ‘Kalle’ verschijnt op 25 april 2023.

Bert Wagendorp (1956) is schrijver/columnist en geboren in Groenlo. Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en begon zijn carrière in de reclame.
‘Kalle’
Het is september 1861 en Abel Sikkink en zijn beste vriend Kalle komen aan in Cairo, Illinois. De Amerikaanse Burgeroorlog is losgebarsten, Abel doet verslag voor zijn krant, de New York Herald, Kalle, intussen een gevierd fotograaf, legt de gebeurtenissen vast in beelden. Met hun fotowagen trekken de twee jongemannen door het Westen van Amerika, van veldslag naar veldslag. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met het vergane schip de Phoenix en wordt het lot van zijn vermeende dode broertje Antonie steeds raadselachtiger. In het tweede deel van De memoires van Abel Sikkink wisselen liefde, dood en drama elkaar af - maar is de humor nooit ver weg. De lezing vindt plaats in het Borchuus, Kerkplein 3 te Varsseveld. Aanvang 15:30u Toegangskaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 te Varsseveld. Tel.nr. 0315-241377, e-mailadres: info@boekhandelrutgers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal