Britt Greven. Foto: Roel Kleinpenning

Britt Greven. Foto: Roel Kleinpenning

Spannende Finale van Amphion Open 2023 zet lokale talenten in de spotlight

Cultuur

DOETINCHEM/DIDAM – Een uitbarsting van lokaal talent staat weer op het punt om het podium van Amphion te veroveren tijdens de veelbelovende finale van Amphion Open 2023. Van percussie tot singer-songwriter en van dans tot rockband.

Door Kelly Heerink

In de Grote Zaal zullen de finalisten hun vaardigheden demonstreren en meedingen naar de felbegeerde persprijs, vakjuryprijs en publieksprijs. De talenten hebben één ding gemeen: ze dromen van een carrière in de professionele muziek- en theaterwereld. Amphion Open biedt hen deze kans: een groot podium om zo de passies te delen met een enthousiast publiek.

Op zaterdag 16 september vanaf 20.00 uur zijn de schijnwerpers gericht op zeven acts. In de drie voorrondes veroverden deze talenten een plek in de finale. Een ervaren panel van juryleden zal met kritisch oog en oor de prestaties van de finalisten beoordelen. De avond wordt afgesloten met een verrassingsoptreden.

De finalisten:
- Timo van de Sande, een veelzijdige singer-songwriter uit ‘s-Heerenberg;
- Release Avenue uit Borculo, vertelt een verhaal door middel van dans;
- Mauro uit Angerlo neemt het publiek mee op reis door zijn leven in een intiem theaterconcert;
- Buncker, een vijfkoppige rockband uit Neede;
- Britt & Roos, een soulvol duo uit Didam;
- Shuffle Percussion Group uit Groenlo, een eigenzinnige slagwerkgroep;
- Emily, een singer-songwriter uit Doetinchem.

Lees verder onder de foto:


Release Avenueoto: RR Amphion

Kansmaker Britt
De 17-jarige Britt Greven is een jonge soulzangeres die, onder begeleiding van pianiste Roos de Wit, oude soul-klassiekers opnieuw tot leven brengt. Van Etta James tot James Brown, met een eigen sound. Britt: “We gaan ook knallen met een hit uit 2021. Dit nummer we zelf hebben gearrangeerd tot een soul- en jazznummer.” Hoe ze dat precies doen? “Door de dynamiek van het nummer, zoals het ritme en het tempo van het pianospel aan te passen”, legt ze uit.

Sinds een kleine vier maanden treedt ze op met pianiste Roos uit Nijmegen. Ze kennen elkaar van de muzikantenopleiding aan het ROC Rijn IJsselcollege in Arnhem. Britt zit nu in het tweede leerjaar. Of de studie is te combineren met alle optredens? “Het is soms pittig, maar de opleiding geeft mij allerlei kansen, zoals het duo dat ik vorm met Roos. We traden op tijdens de Diner Show in het Musis Sacrum, dit werd zo goed ontvangen dat ik ons heb opgegeven voor Amphion Open.”Tijdens het Stadsfeest zong ze het toepasselijke nummer This is me onder leiding van het koor A Sign of Friendship. Ze kreeg - mede door het verhaal dat ze ervoor deelde - veel mooie reacties. “Ik ben veel gepest doordat ik een maatje meer heb. Dit heeft me lang onzeker gemaakt.” Dat lijkt nu verleden tijd. “Inmiddels ben ik een stuk zelfverzekerder, vooral op het podium.”
Britt heeft dan ook vooral heel veel zin in het optreden tijdens Amphion Open. “Ik weet waarvoor ik kom, wat ik moet doen en ik weet wat we kunnen.” Haar doel is niet de winst, maar het publiek een mooie avond bezorgen.”

Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Kaarten zijn te boeken via de website (15 euro inclusief consumptie).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal