Foto: Ilse Bekker

Foto: Ilse Bekker

Ilse Bekker Zeddam

Een kwart eeuw Theater Barghse Huus: speciale viering

Cultuur

‘S-HEERENBERG - Theater Barghse Huus in ’s-Heerenberg bestaat deze maand 25 jaar. Dit jubileum wordt groots gevierd met een verassende jubileumavond op zaterdag 23 september en een gezellige festivalmiddag voor het hele gezin op zondag 24 september. Iedereen is welkom!

Het Barghse Huus is een unieke plek waar je al 25 jaar de mooiste films en documentaires beleeft, geniet van prachtige concerten en de kracht van toneel kunt ervaren. De knusse zaal met 120 theaterstoelen, de gastvrije vrijwilligers, het geroezemoes bij binnenkomst, de stilte als het toneeldoek opengaat en het daverende applaus na afloop, in theater Barghse Huus kan je dit allemaal ervaren. Grote namen als Jochem Meijer, Joep van ’t Hek en Guido Weijers, maar ook lokale gezelschappen waaronder Theater 2000, Barghse Jonges en Vers Toneel stonden op het podium en waren grote kaskrakers zoals de Beentjes van Sint-Hildegard en Bohemian Rhapsody op het witte doek te zien. Maar ook talloze bijeenkomsten, presentaties en (school)voorstellingen: het Barghse Huus is een podium voor iedereen.

Jubileumavond
Wees welkom op de jubileumavond op zaterdag 23 september om 19.30 uur. Tijdens deze speciale avond laat het theater graag zien waarom het Barghse Huus zo’n belangrijke plaats inneemt in de regio. Als speciale gast zal singer-songwriter Laura van Kaam een optreden verzorgen. Tickets zijn voor slechts 10 euro inclusief drankjes te verkrij

Festivalmiddag
Zondag 24 september van 12 tot 17 uur organiseert theater Barghse Huus een festivalmiddag voor het hele gezin met een verassende festivalbios, optredens, voorstellingen, workshops en live muziek. Theater 2000 treedt op met een deel van hun recente musical ‘Ja zuster, Nee zuster’, Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld presenteren ‘VERAF – DICHTBIJ: Een rugzak vol avontuur’, DanCin verzorgt een spetterend optreden en er kan van films genoten worden. Live muziek is er van SoundTrek en de workshops worden gegeven door DanCin, PEERtoftheater en Vers Toneel. Voor de volwassenen is er gratis koffie door een barista bereidt en kinderen kunnen poffertjes feestelijk versieren.

Kom langs met het hele gezin en geniet van al het leuks dat er te zien en te doen is. Alle optredens, activiteiten en workshops zijn gratis te bezoeken in en om het Barghse Huus aan de Willem van den Berghstraat 1 in ‘s-Heerenberg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal