Boerderij Dimmendaal aan de Ettemastraat in Zeddam. Foto: archief Ton Bekker

Boerderij Dimmendaal aan de Ettemastraat in Zeddam. Foto: archief Ton Bekker

Toen en nu: samengesteld boek Zeddam ‘het verleden en heden’

Cultuur

ZEDDAM – Zaterdag 18 en zondag 19 november vindt de presentatie en verkoop plaats van een uniek boek: Zeddam: ’het verleden en heden’. Het boek is samengesteld door Zeddammer Ton Bekker en laat in 70 pagina’s zien hoe het dorp in de loop der jaren is veranderd. 

Ton Bekker: “Het is alweer een paar jaar geleden dat mij een gevoel bekroop. Dat ons mooie dorp Zeddam prachtige historie en anekdotes kent die velen nog niet kennen. Met het vorderen van de tijd en het langzaam verdwijnen van de oude generatie uit ons dorp, lopen we het risico dat deze verhalen definitief verloren gaan. Alle aanleiding voor een handzaam overzicht in woord en beeld over het verleden en heden van Zeddam.” 

Het boek begint bij het hoogste punt van Zeddam, namelijk Het Montferland’, om vandaar uit via verschillende buurten en straten af te dalen naar De Padevoort. Door oude zwart-wit foto’s te combineren met kleurenfoto’s van het heden zijn de verschillen vaak in één oogopslag duidelijk. Ton: “Tezamen met de begeleidende informatie die bij alle foto’s is opgenomen, is het een informatief en waardevol boekwerk geworden voor zowel huidige bewoners, oud-inwoners, omwonenden over de historie van ons unieke dorp.”
De laatste pagina van het boek sluit af met een dubbele pagina van een luchtfoto uit 1927.

Lees verder onder de foto: 


In 2012 zijn op de plaats van de boerderij zes woningen gerealiseerd in de Ettemastraat en later nog drie aan de Groenweg. Foto: Albert Bisselink

Het boek is verkrijgbaar op zaterdag 18 en zondag 19 november 2023. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd in het Gildehuis aan de Oude Doetinchemseweg 63 in Zeddam.  
Het Gildehuis is beide dagen geopend van 10.30 uur tot 14.30 uur.  

Tijdens de boekenverkoop exposeert kunstenares An Warris met schilderijen en ansichtkaarten. Ans Warris kreeg landelijk en internationaal bekendheid door vele exposities en het winnen van diverse prijzen. In september won zij met het schilderij van de hond Boris de eerste prijs met het kunstwerk van de week. 

Meer informatie: telefonisch via Ton Bekker (0314651117) of e-mail naar ton.bekker@hetnet.nl.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal