Intocht Sinterklaas in ’s-Heerenberg. Foto: Marlous Velthausz

Intocht Sinterklaas in ’s-Heerenberg. Foto: Marlous Velthausz

Sinterklaas komt via Lengel naar ’s-Heerenberg

Cultuur

‘S-HEERENBERG/LENGEL – Zondag 19 november is het voor de kinderen uit Lengel en ’s-Heerenberg weer een spannende dag. De Stichting Sinterklaas in Bergh heeft het weer voor elkaar gekregen om een flink aantal pieten op te trommelen, die bereid zijn om dit kinderfeest weer te doen slagen.

Door Marlous Velthausz 

Sinterklaas komt met zijn Pieten aan bij het Bosmanhuus in Lengel en vertrekt rond 14.00 uur onder begeleiding van de fanfare van Lengel richting de Galamaschool. Daar zal de Sint ontvangen worden op het schoolplein door Harrie Peters en kunnen de kinderen alvast kennismaken met de goedheiligman en zijn pieten. 

Ondertussen arriveert Harmonie Crescendo bij de school en gaan ze vervolgens, vergezeld met het Spaanse gezelschap, richting het centrum van ’s-Heerenberg. Sinterklaas en zijn gevolg zullen in een parade door de straten trekken. Voor het Raethuys worden de Sint en zijn pieten rond 15.15 uur verwelkomd door de burgemeester van de gemeente Montferland Harry de Vries. Daarna kunnen de kinderen samen met de Sint naar Kultuurhuus Heitkamp waar een kort programma volgt. 

Op zaterdag 25 en zondag 26 november komt de Sint weer logeren op een van de mooiste locaties uit de Achterhoek: Kasteel Huis Bergh. Wat is er voor de kinderen nog leuker om op het kasteel Sint en Piet te ontmoeten en hem een handje te kunnen geven? Misschien ga je met Piet een spel spelen, samen liedjes zingen of muziek maken, helpen met pakjes inpakken of het pietenparcours afleggen. Als je al de kamers in het kasteel hebt gehad dan kom je bij de pietendisco uit waar je volop mag dansen tussen de pieten en als je geluk hebt komt de Sint ook nog een dansje maken. Verzamel alle stempels, knutsel mee en verdien je Pietendiploma en je krijg wat lekkers bij het verlaten van het kasteel. Een unieke ervaring voor jong en oud op een geweldige locatie in Kasteelstad ‘s-Heerenberg. 

Iedereen mag op bezoek komen van 10.00 tot 15:00 uur in het kasteel, mits je in het bezit bent van een entreekaartje. Reserveer je bezoek online via de website welkombijdesint.nl. 

Stichting Sinterklaas in Bergh zorgt het eerste weekend voor de nodige bezetting en zaterdag 2 december wordt geregeld door Welkom bij de Sint. 

Ook kun je Sint aan huis boeken bij de Stichting Sinterklaas in Bergh. Of misschien wil je ze wel op je bedrijf ontvangen. Dit kan allemaal. Hiervoor kun je contact op nemen via sinterklaasbergh@gmail.com 

Voor de hulp-Sinterklaas en de hulppieten heeft de stichting ook complete Sint- en pietenpakken te huur. Voor meer info kun je contact opnemen met secretaris@sinterklaasinbergh.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal