Pronkzitting Kilder. Foto: Ronnie Keuben
Pronkzitting Kilder. Foto: Ronnie Keuben

Van achter de bar naar de troon: Koen zwaait dit jaar de scepter over ‘Dolbotterdarp’

Cultuur

KILDER - Zaterdag was het de 11e van de 11e en traditiegetrouw werd de nieuwe Prins in Kilder bekend gemaakt. Koen Teunissen zwaait dit jaar de scepter over Dolbotterdarp. Hij gaat dit doen samen met zijn adjudanten Pim Berndsen en Rick van den Heuvel en zijn hofdames Mendy Baars en Danisha van Ampting. Koen, zoon van vroegere eigenaar van Zaal Teunissen, gaat de scepter zwaaien onder het motto ‘Heel gewoon’ van achter de bar naar de troon.

Het was een speciale avond waarbij drie leden werden bekroond tot erelid van de vereniging, een titel die je niet zomaar krijgt. Theo Reijmer, Hilco van der Spoel en Ralph Linnenbank mochten deze titel in ontvangst nemen. Zij hebben zich jarenlang ingezet voor de vereniging en hebben tijdens deze avond afscheid genomen.

Tijdens de pronkzitting werden de senatoren gepresenteerd. Een groep oud-leden die hun steentje willen blijven bijdragen aan de vereniging, maar wel op vrijwillige basis zonder verplichtingen. Een groep met ruim 180 jaar carnavalservaring, bijzonder dat zij zich willen blijven inzetten voor De Dolbotters.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal