Geert Seegers en zijn adjudanten Bart Seegers en Daan de Wit. Foto: Theo Sommers
Geert Seegers en zijn adjudanten Bart Seegers en Daan de Wit. Foto: Theo Sommers

Geert Seegers is Kajotterprins in Stokkum

Cultuur

STOKKUM - In een mooi gevuld jeugdgebouw is op vrijdag 26 januari Geert Seegers gepresenteerd als Kajotterprins 2024. Net zoals ieder jaar beloofde het weer een gezellige pronkzitting te worden met talloze optredens en buuts. 

Als eerst was het de beurt aan presentatiegroep De Zoeplappe om een mooie prinsenpresentatie neer te zetten. Met al hun ervaring wisten ze hier ook zeker in te slagen. Het onderwerp van dit jaar was Mexico en de Maya’s. Na een grappig en meeslepend verhaal mocht prins Geert II zich dan eindelijk onder luid applaus onthullen door uit de Maya tempel te komen. 

Toen het decor was afgebroken en het podium gereed was voor de rest van de avond, was het tijd voor de installatie van de prins. Hiervoor kwam vervangend voorzitter Youp Keller naar voren. Prins Geert II heeft als adjudanten Bart Seegers en Daan de Wit gekozen. Verder zal hij regeren onder het motto: Loods um d’r in! Na de installatie las Geert zijn proclamatie voor en bedankte hij De Zoeplappe voor wederom een mooie presentatie. 

Net zoals vorig jaar mochten de mannen van K.W.J. Juice het buutspits afbijten. In hun buut bespraken Wes Koster, Dirk Seegers, Max Klomp en Luca Arts alle nieuwtjes en roddels betreffende de Kajotters. Nu iedereen in de zaal een beter beeld had gekregen van de mannen van de K.W.J. gingen we weer verder met de volgende buut. Ditmaal was het podium aan het vermakelijke duo Jeppie en Kokkie, ook wel bekend als Lasse Geurts en Kyarmen Heering. Met hun leuke grappen wisten ze al gauw de hele zaal om hun vinger te winden.

Hierna was het de beurt aan de adjudanten van de prins om onder de naam Incognito ook een mooi optreden te doen. Met hun geheimzinnigheid en sluwe grappen wisten ze de mannen van de K.W.J. goed te grazen te nemen. Geen Kajotter werd gespaard. Hierna was het tijd voor een prachtige dansshow van onze eigen señorita’s, Mart Wittenhorst en Silas Garrido. Met hun losse heupjes wisten ze de temperatuur in de zaal met een paar graden te doen stijgen. Ook werden prins Geert en president Stijn door de zaal aangemoedigd om ook wat van hun danskunsten te laten zien.

Het volgende optreden was Stökkum Inside. Door de winterstop bij FC Bergh zochten Timo Verheij, Merijn Derksen en Brent van Eldik maar iets anders om over te kunnen praten dan voetbal. Met hun scherpe analyses wisten ze de kijkers alles te vertellen over het afgelopen jaar bij de K.W.J. Als laatste buut van de avond stond Migrasie op het programma. Na hun jaren ervaring wisten oud-prinsen Bram Seegers en Tom Seegers weer een geweldige buut neer te zetten. Samen gingen ze opzoek naar een leuk land om naartoe te emigreren, maar kwamen al snel op de conclusie dat de mooiste plek toch wel de K.W.J. was. Vervolgens werd het jaarlijkse carnavalskrantje gepresenteerd en was het tijd om de carnavalsschlager te zingen, deze keer door Bas Ruikes, Stan Ebbing, Tom Kaak en Stijn Besselink. Daarna kwam iedereen die deze avond mogelijk heeft kunnen maken naar voren voor de grote finale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant