De Dröpkes. Eigen foto
De Dröpkes. Eigen foto

De Dröpkes behalen de eerste plaats in Nieuw-Dijk

Cultuur

NIEUW-DIJK - De Dröpkes behalen de eerste plaats in de categorie volwassen voertuigen van optocht C.V. De 11jes Nieuw-Dijk. Na een kleurrijke en levendige carnavalsoptocht op zondag 11 februari, was het al snel duidelijk dat de spanning zich concentreerde tussen de top twee deelnemers.

Met slechts 1 punt verschil tussen hen, hebben de Dröpkes uiteindelijk de overwinning behaald en de eerste plaats veroverd met hun Dröpkes Express; ‘Veurig joar een tussenstop, dit joar weer één uut boekje!’ De Mafkezen met: ‘Wat Vliegt de Tijd, 11 Jaar Mafkezen Gekkigheid’ verdienden een eervolle tweede plaats met hun prachtige wagen.
Beide creaties waren indrukwekkend groot, lang, prachtig afgewerkt en vol van carnavalistische energie, waardoor ze het publiek wisten te verrassen.

Volgens de Dröpkes is de wisselbeker na twee jaar te hebben afgestaan aan de Mafkezen weer terug bij de eigenaren. Ook in de Beek werden de Dröpkes de winnaar met ook daar slechts één punt verschil. De jury heeft het waarschijnlijk moeilijk gehad met deze fantastische wagens. 

De nummers drie en vier gingen onderling ook de strijd aan en hierbij eindigde ‘Altied Zat’ op de derde plaats en ‘De Drietbuulen’ op de vierde plek. Ook hier proefden we de gezonde spanning onder de wagenbouwers. Een ode aan al deze wagenbouwers voor hun prachtige creaties, welke niet in één oogopslag te zien waren. 

Ook de overige deelnemers presenteerden mooie wagens met actuele onderwerpen en zagen we meerdere loopgroepen met hun humoristische thema’s in de optocht voorbijkomen. De volledige uitslag van alle categorieën is te vinden op:

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant