Sunniva de Jager met haar CD bij de torenmolen uit 1440-1450 in Zeddam, de oudste windmolen in Nederland.
Sunniva de Jager met haar CD bij de torenmolen uit 1440-1450 in Zeddam, de oudste windmolen in Nederland. (Foto: Roel Kleinpenning)

Zangeres Sunniva Jager: 'Wanneer ik terugkijk, ben ik trots'

  Cultuur

Zangeres Sunniva Jager wist al heel lang dat zij zangeres wilde worden. Wanneer zij terugkijkt naar vroeger is zij trots op wat zij nu bereikt heeft. "Ik wil het leven van andere mensen fijner maken."

Door Hans Hissink

DOETINCHEM - Op 6-jarige leeftijd begon Sunniva Jager met haar muzikale vorming, speelde zij viool, zong in een kinderkoor en ging naar een jazz-popschool. Zij wist op jonge leeftijd al dat zij zangeres wilde worden en dat zij na haar VWO opleiding naar het conservatorium wilde. Met vallen en opstaan is zij geworden wat zij wilde: zangeres.
"In de vijfde klas van het VWO ben ik gestopt met school en wilde ik mij volledig op de muziek concentreren. Dat lag ook een beetje aan mijn impulsieve karakter. Mijn moeder was in alle staten toen ik het vertelde", vertelt de zangeres met Achterhoekse roots.

Idols

Sunniva deed vervolgens mee aan de eerste editie van Idols in 2002 die door Jamai werd gewonnen. "Ik twijfelde of ik mee zou doen. Uiteindelijk heb ik het gedaan en was ik een ervaring rijker. Leuk, maar ik zou het nooit meer doen." Door wat uitspattingen, de gevolgen daarvan en de diagnose bipolariteit, een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door wisselende gemoedsstemmingen, vluchtte Sunniva van het rustige Meppel naar Amsterdam. Hier zocht zij de anonimiteit op, ging werken en stortte zich volledig op de afronding van haar VWO. "80 uur werken en studeren in de week bezorgde mij in 9 maanden het VWO diploma. Daarna keerde ik terug naar Meppel en viel ik in een zwart gat waar ik met behulp van professionele hulp weer ben uitgeklommen."

Na lange tijd trad Sunniva Jager in 2010 weer op in het Paleis van de Weemoed in hartje Amsterdam. "Op dat moment wist ik gelijk dat ik dit nog steeds wilde. In 2011 ontmoette ik Chris, mijn huidige partner. Hij speelde gitaar, ik zong en we besloten samen iets te gaan doen op muziekgebied. 11 november 2011 speelden we ons eerste nummer samen. Vanaf dat moment hebben we ons volledig op de muziek gestort." Dat mondde uiteindelijk uit in de band Rubiamorena.

"Onze eerste singel Jour d'Amour heeft veel aandacht gekregen op diverse regionale stations en bij NPO Radio 1 en Radio 2. Op 27 augustus verschijnt de tweede singel met dezelfde titel als ons mini-album, Rendez-Vous, met een pikante videoclip", vertelt Sunniva blij. "Ons doel is op allerlei festivals komen te spelen en daardoor een groot publiek te bereiken om onze boodschap verder te verspreiden. Want wat er ook aan de hand is met je, jaag je droom na, geloof in jezelf en blijf dromen!"

Trots

Sunniva Jager is heel eerlijk wanneer zij terugkijkt. "Dan ben ik trots. Op de mensen die altijd in mij geloofd hebben en mij altijd gesteund hebben. Mijn droom is om het leven van andere mensen fijner te maken."

Meer informatie: rubiamorena-rendezvous.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden